Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Svētdien Openkart sezona turpināsies ar pirmo izbraukuma posmu Lietuvā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Svētdien Openkart sezona turpināsies ar pirmo izbraukuma posmu Lietuvā
Sacensību trase

Svētdien, 16. aprīlī, Openkart sezona turpināsies ar pirmo no plānotiem pieciem izbraukumiem uz kādu no divām Šauļu "Drift&Go" kartinga trasēm. Šajā reizē sportisti dosies uz Bačiūnu vēsturisko kartodromu.

Šajā trasē pirms pērnās sezonas piedzīvoja asfalta seguma pilnu atjaunošanu un tika iepirkta 15 Sodi RT10 kartingu flote, kas aprīkoti ar Honda 390 kubikcentimetru industriālajiem dzinējiem ar 13 zirgspēku jaudu. Šis būs septītais Openkart brauciens uz Šauļiem un ceturtā reize, kad posms notiks Bačiūnu kartodromā, kur līdz šim divreiz uzvarējis ir Andrejs Laipnieks, bet pirmajā viesošanās reizē vēl pirms trases atjaunošanas 2020. gada augusta beigās - Krišs Jaunzemis.

Pēc sezonas pirmajiem diviem posmiem ar uzvaru un otro vietu vadībā ir seškārtējais čempions Laipnieks, otrais ar 4. un 3. vietu Dāvis Zalmans, bet trešais ir Izaicinājuma kausa līderis Kristofers Caune, kam uz papēžiem min otrā posma uzvarētājs Didzis Grāvītis. Komandām abas uzvaras "Movers.lv", abas otrās "4x4" attiecīgi arī pirmās divas vietas kopvērtējumā, bet trešo vietu dala "Atkal uzvara" un "Pirmie", kas pirmajos divos posmos katra izcīnīja pa trešajai un piektajai vietai.

Praktiska informācija
Svarīgas divas lietas, pirmkārt, lai līdzi ir ID vai pase, otrkārt adrese ir šī - Bačiūnų kartingų trasa, 27A Bačiūnų g., Šiauliai: https://waze.com/ul/hu9btgrvxp Nesajauciet ar otru trasi tāpēc vadieties pēc adreses, bet ja arī nokļūdīsieties, abas trases ir pāris km attālumā, nekas traks.

Kopvērtējums pirms 3. posma
Kopvērtējums
Izaicinājuma kausa
Debitantu ieskaites
95+ ieskaites
Dāmu ieskaites

Neliels atgādinājums par šīs sezonas jauninājumiem tiem braucējiem, kuri to varbūt palaiduši garām, detalizētāk par to var izlasīt šeit - Jaunā Openkart sezona nāk ar visai plašu jauninājumu paketi

- Pirmkārt, ir izveidota dāmu ieskaite, kas iekļauta apbalvošanas ceremonijā pēc katra posma un sezonas noslēgumā.
- Otrkārt, debitanti skaitās visi tie, kas līdz Openkart čempionāta sezonas sākumam nav aizvadījuši vairāk nekā piecus posmus.
- Treškārt, mainīts atskaites svars un svēršanās kārtība - svars ir pacelts no 80 līdz 85 kg, bet svēršanās notiek ar ķiveri.
- Ceturtkārt, 93+ ieskaite tagad ir 95+, bet braucēji, kuri pēc svēršanās ir vismaz 90,0 kg smagi, ja vēlas, var piedalīties - 95+ ieskaitē, pievienojot atvarus, tā, lai kopā ar tiem svars būtu vismaz 95 kg.
- Punktus saņem visi dalībnieki - sākot no 33. vietas uz leju 3 punktus, 95+ un Dāmu ieskaitē, kur cita iekaites punktu sistēma no 12. vietas uz leju viens punkts.

Formāts
Kvalifikācija 6 minūtes
Pusfināli 8 minūtes
Finālbraucieni 13 minūtes
Finālu braucienu uzvarētājs piedalās nākamajā braucienā
Karti - Sodi RT10, Honda 390 cc
Trases virziens un konfigurācija

Dienaskārtība
10.30 reģistrācija, pieteikšanās treniņiem
11.00 treniņi, max 7 treniņbraucieni (7 min - 12 EUR)
12.20 dalībnieku sapulce
12.40 kvalifikācijas braucieni (6 min)
13.30 pusfināla braucieni (8 min)
14.30 finālbraucieni (13 min)
16.00 apbalvošana

Dienaskārtība pieņemta pie ~50 dalībniekiem un tā var mainīties pieaugot vai samazinoties dalībnieku skaitam
PIETEIKTIES 3. POSMAM

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības