Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kartingists Steinerts Nīderlandē trešais

Andrejs Siliņš

Kartingists Steinerts Nīderlandē trešais
Mārtiņš Steinerts

Latvijas kartinga braucējs "Steinerts RT" komandas pārstāvis Mārtiņš Steinerts aizvadījis Nīderlandes čempionāta pirmo posmu, finālbraucienā 32 dalībnieku konkurencē izcīnot augsto trešo vietu. Šo sacīksti 13 gadus vecais Latvijas sportists aizvadīja kā treniņu pirms Rotax Eiropas čempionāta starta.

Rotax Minimax klasē Mārtiņš Steinerts kvalifikācijā sasniedza desmito rezultātu. Priekšfinālā Mārtiņš veica lielisku startu, jau pirmo apli noslēdzot augstajā ceturtajā vietā. Sīvās pēdējo apļu cīņās priekšfināls tika noslēgts piektajā pozīcijā. Lielisks starts izdevās arī finālbraucienā, kad pirmā apļa laikā Steinerts no piektās starta vietas pakāpās uz otro, bet atlikušajā braucienā sīvā cīņā par pirmajām četrām pozīcijām finišēja trešais.

Nīderlandes kartinga čempionāts ir viens no Eiropas vadošajiem šī sporta veida seriāliem, kas katrā klasē – arī Mārtiņa pārstāvētajā Rotax Minimax – pulcē pilnu pieļauto dalībnieku skaitu. Sacīkšu nedēļas nogale tika aizvadīta sliktos, mainīgos laika apstākļos – naktīs neliels sals, no rīta – lietus, bet dienā žūstoša, mainīga seguma trase.

Steinerts RT vadītājs, Mārtiņa tēvs un menedžeris Modris Steinerts skaidro: „Startu šajā sacīkstē izmantojām kā treniņu pirms drīzumā startējošā Rotax Eiropas čempionāta. Nīderlandē plānojām startēt Rotax Max Junior klasē, taču lielā dalībnieku skaita dēļ tas nebija iespējams, tāpēc izvēlējāmies iziet uz starta Minimax klasē. Tas nedaudz mainīja arī mūsu treniņu režīmu, varbūt nedaudz pietrūka izmēģinājumu tieši ar šīs klases kartu. Taču ar rezultātu esam ļoti apmierināti, tas ir daudzsološs, pošoties cīņām Eiropā. Rotax Eiropas čempionāts šosezon notiks četros posmos – Spānijā, Itālijā, Čehijā un Francijā. Ceram veikt pilnu sezonu, lai arī Mārtiņa mācību dēļ Itālijas sacīkste ir zem jautājuma zīmes. Nīderlandes čempionātā varbūt vēl atgriezīsimies, taču noteikti kalendāra sakritību dēļ neveiksim visus astoņus posmus. Cik varēsim, darbosimies arī Latvijas un Baltijas čempionātā.”

Rotax Euro Challenge 2009. gada kalendārs

PosmsDatumsVieta
1. posms29. martsSpānija
2. posms31. maijsItālija
3. posms26. jūlijsČehija
4. posms13. septembrisFrancija

Informāciju sagtavoja
Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

     [+] [-]

, 2009-03-12 11:27, pirms 16 gadiem
Malacis puika , aug nākošais Šlega.

     [+] [-]

, 2009-03-12 15:23, pirms 16 gadiem
lai kraaj pieredzi, driiz jau varees openkartaa starteet