Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Igauņu jaunais talants būs viens no favorītiem uz titulu Eiropas F3 čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Igauņu jaunais talants būs viens no favorītiem uz titulu Eiropas F3 čempionātā
Ralfs Arons
Foto: fiaf3europe.com

Jaunais igauņu autosporta talants Ralfs Arons pievienojies "Hitech GP" komandai un 2017. gadā būs viens no favorītiem uz titulu Eiropas Formula 3 sacīkšu čempionātā.

Šogad Arons debitēja prestižajā Eiropas F3 čempionātā, kur pārstāvēja "Prema Powerteam" vienību. Igaunis uzvarēja vienā no sacīkstēm, bet sezonu pabeidza respektablajā septītajā vietā, debitantu ieskaitē izcīnot otro vietu.

Tagad sportists paziņojis, ka pievienojies "Hitech GP" vienībai, kuras sastāvā brits Džordžs Rasels šogad ieguva trešo vietu Eiropas F3 čempionātā. Tas liecina, ka Aronam ir visas cerības nākamgad cīnīties ne vien par "Top 3" rezultātu, bet pat titulu. Šādas cerības paudis arī pats pilots.

Zīmīgi, ka 2007. gadā šīs komandas sastāvā par Lielbritānijas F3 čempionu kļuva igaunis Marko Asmers, kurš šobrīd ir Arona padomdevējs. Šobrīd gan komandas struktūra ir mainījusies, bet Asmera bijušais boss Deivids Heijle aizvien ir "Hitech GP" menedžeris.

18 gadus vecais Arons šogad aizvadīja trešo sezonu formulu sacensībās un līdzšinējā karjerā guvis augstus sasniegumus. 2014. gadā viņš bija "Formula Renault 1.6 NEZ" vicečempions, kā arī uzvarēja Itālijas F4 Ziemas kausa izcīņā, bet 2015. gadā kļuva par Itālijas F4 čempionāta uzvarētāju.

Izmantotie resursi:
Autosport

  +1 [+] [-]

, 2016-12-11 13:58, pirms 8 gadiem
Būtu lieliski ja nākotnē aizkļūtu līdz F1.

     [+] [-]

, 2016-12-11 14:34, pirms 8 gadiem
labāks par Šlegelmihu jau nu nav un tālāk bez sponsoriem netiks. un ja neesi F1 komandu attīstības projektos, tad nākotnē spīd braukt ar tačku būvlaukumā

     [+] [-]

, 2016-12-11 15:59, pirms 8 gadiem
Savulaik, kad Asmers kļuva par čempionu Britu F3, kamēr Šlegis EiroF3 cīnījās, visu pārādīja Makao GP, kur sabrauc visu F3 top braucēji.
Asmers bija 27.vietā, jo nespēja konkurēt ar EiroF3 kvalitāti.
Šobrīd estiņam ir labs autiņš, tomēr tagad visi gaida Verstapena kvalitātes braucēju - ja 16, 17 gados brauc top komandā un necīnies pa uzvaru čempionātā, tad tev nākotne F1 nespīd. Atsevišķas uzvaras neko nedod (Šlegis ar savu 3 gadus veco hlamu izcīnīja uzvaru pār Hulkenbergu, Grožānu, tomēr solis uz priekšu nesekoja).
Vispirms Kvjats, pēc tam Verstapens pacēla euroF3 kvalitāti nebijušos augstumos, ka GP2 braucējiem ir jābūt dominējošiem (VanDorns piemēram), lai vispār izskatītu GP2 braucēja iespēju tikt uz F1.

     [+] [-]

, 2016-12-11 19:29, pirms 8 gadiem
Būtu labāk palicis Premā