Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Rīt startē Maratonrallijs ''Transorientale 2008''

Rīt startē Maratonrallijs ''Transorientale 2008''
Māris Saukāns
Foto:www.rigarrt.lv

Jau rīt Sankpēterburgā tiks dots starts vienām no ievērojamākajām un grūtākajām šī gada apvidus rallija reida sacensībām - maratonrallijam ''Transorientale 2008'', kurā piedalīsies ralliju reidu komandas ''Rīga'' ekipāža Māris Saukāns/Didzis Zariņš, bet regularitātes klasē startēs ekipāža Guntars Kramēns/Didzis Rutmanis/Jānis Bazevičs.

''Šim rallija maratonam ir tā pati kategorija, kas Dakāras rallijam, vienīgi atšķirība ir tā, ka šis maratons notiek tikai trešo reizi,'' portālam eSports.lv pirms rīt paredzētā starta stāsta Māris Saukāns. Pašas sacensības norisināsies no 12. līdz 28. jūnijam un šajās 17 dienās tiks šķērsotas Krievijas, Kazahstānas un Ķīnas teritorijas, kas kopumā sastādīs 10 800 kilometrus, no kuriem 4500 kilometri tiks veikti ātrumposmos.

"Šeit nebrauc lielo rūpnīcu komandas, tāpēc konkurenti mums visi varētu būt vienādi. Vienīgi smago automašīnu klasē konkurence būs nopietnāka (brauks gan Vladimirs Čagins, gan holandietis Hans Steisijs – aut.). Ekipāža Guntars Kramēns/Didzis Rutmanis/Jānis Bazevičs brauks regularitātes klasē, kas izpaužas tā, ka viņi brauc tikai pusi no ātrumposma un rezultāts tiks aprēķināts pēc laika precizitātes," turpina Saukāns.

Šogad pamatsacensībām maratonrallija klasē pieteicies 91 motobraucējs, 50 auto ekipāžas un 38 smago auto ekipāžas. Īsākais no ātrumposmiem būs sacensību pirmajā dienā – 71 km, bet garākie ātrumposmi, virs 400 kilometriem sagaidāmi Kazahstānas stepēs un Ķīnas tuksnešos, kuru lielākās smilšu kāpas sniedzas pat 500 metru augstumā.

Jautājot par kādiem konkrētiem mērķiem, Saukāns atbildēja, ka tādi varētu būt vienīgi tad, kad būs veikti jau pāris ātrumposmi. "Nu tas ir sports, un kaut ko konkrētāk jau varēs zināt tad, kad tiks nobraukti pāris ātrumposmi. Man pašam vienmēr ir vilinājušas garākas distances ralliji, un šī distance ir par 1/3 garāka nekā Dakāras rallijā. Ja salīdzinām valstis, pa kurām mēs brauksim, tad Krievijā ātrumposmi būs pa poligoniem, pļavām, laukiem. Kazahstānā būs līdzīgi kā Mauritānijā – stepe, bet Ķīnā būs tuksnesis, kur arī būs sacensību grūtākie posmi.''

Pēc pēdējās informācijas komanda pēc ilgiem piedzīvojumiem uz robežas ir sekmīgi nonākusi Pēterburgā un izgājusi visas kontroles.
Tagad atliek tikai gaidīt rītdienas startu un šī vakara plūdus Ņevas upē. Pilsētā valda stiprs jūras vējš, kas dzen ūdeni atpakaļ grīvā.

Izmantotie resursi:
rigarrt.lv

     [+] [-]

, 2008-06-11 23:06, pirms 16 gadiem
veiksmi!!!

     [+] [-]

, 2008-06-12 00:20, pirms 16 gadiem
atskiriiba taada, ka neietilpst nevienaa kausa ieskaitee.