Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies Uponor posms

Andrejs Siliņš

Sestdien, 9.augustā, Biķernieku kompleksā sporta bāzes kartinga trasē notika Latvijas kartinga čempionāta Uponor posms, kas bija 4. pēc skaita sezonā. Mainīgos laikapstākļos, kad vairākas reizes trases segums mainījās no sausa uz mitru un atkal uz sausu, spēkos mērojās 51 sportists no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas.

Micro klasē savu trešo uzvaru šosezon izcīnīja TL Kart braucējs Ingus Beļakovs, otrais Valters Zviedris no MS Rami, bet trešais Krievijas sportists Georgijs Fjodorovs.

Rotax Mini Max turpinājās sezonas aizraujošākais duelis Latvijas kartingā starp MS Rami braucēju Mārtiņu Steinertu un Kika Motorsport pārstāvi Reini Nitišu. Priekšfinālā uzvarēja Reinis, bet finālā pārliecinoši labāks šoreiz bija Mārtiņš. Reinis pēdējos metros izrāva otro vietu no Dmitrija Kitajeva, taču baltkrieva rezultāts tika anulēts par neatbilstošu svaru. Līdz ar to trešo vietu izcīnīja Daniela Krūmiņa (MS Rami). Jāsaka, ka Daniela aizvadīja lielisku finālbraucienu un mina uz papēžiem abiem iepriekšminētajiem braucējiem.

Rotax Max Junior klasē atkal dominēja igauņu komandas Talvar Racing braucēji. Uzvaru izcīnīja Āvo Talvars, bet otrā vieta Konstantīnam Calko - Latvijas pārstāvim igaunijas komandā. Trešais Haralds Garkaklis, kurš vienīgais spēja sastādīt konkurenci igauņu komandai, priekšfinālā finišējot otrajā vietā.

Rotax Max klasē par uzvaru sīvi spēkojās MS Rami braucējs Dainis Safonovs un vēl viens Talvar Racing pārstāvis Mario Vendla. Igaunis bija vadībā visu priekšfināla braucienu, taču pēdējā aplī viņu pievīla tehnika un uzvarēja turpat aizmugurē esošais Dainis. Fināla Dainis noturēja drošu uzvaru, kamēr Vendla pakāpās uz otro vietu, trešais Reinis Fridrihsons no RB Racing.

Abās DD2 klasēs, kuras aizvada apvienotu braucienu, kopā šoreiz startēja tikai 5 braucēji. Rotax Max DD2 klasē uzvarēja Raivo Luhse, bet Rotax Max Masters DD2 Gvido Stalidzāns, kura gokarts finālbrauciena sākumā pamatīgi cieta sadursmē. Var tikai apbrīnot Gvido meistarību un izturību, aizvadot sacīksti ar praktiski nevadāmu kartu.

Karaliskajā KZ2 klasē atkal skatītāji varēja vērot lielisku Toma Bobrovska (RB Racing) un lietuvieša Simas Jodvirša dueli. Maķenīt labāk gāja lietuvietim, kurš svinēja uzvaru. Toms otrais, bet trešais MS Rami braucējs baltkrievs Mihails Gončariks.

Komandu ieskaitē pārliecinoša uzvara MS Rami, otrie Kika Motorsport pārstāvji, bet trešajā vietā Autosporta Centrs.

Nākamā sacīkste pēc piecām nedēļām Sporta kompleksā 333, kas vienlaikus būs arī Baltijas čempionāta sacīkste. Rezultāti ir pieejami čempionāta oficiālajā mājas lapā kartings.org: Rezultāti :: Kartings.org

Šogad Latvijas kartinga čempionātā būs seši posmi, no tiem divi vienlaikus arī Baltijas čempionāta posmi. Sacensības šogad notiks Biķerniekos, Sporta kompleksā 333 un Hansa Līzings kartodromā Kandavā.

2008.gada sezonas kalendārs

• 1.posms. 26.04.2008. Biķernieku kompleksā sporta bāze (Rīga)
• 2.posms. 24.05.2008. Sporta komplekss 333 (Ropažu pag.)
• 3.posms. 07.06.2008. Hansa Līzings kartodroms (Kandava) *
• 4.posms. 09.08.2008. Biķernieku kompleksā sporta bāze (Rīga)
• 5.posms. 13.09.2008. Sporta komplekss 333 (Ropažu pag.) *
• 6.posms. 04.10.2008. Hansa Līzings kartodroms (Kandava)
(*) Ar zvaigznīti apzīmētas sacensības, kas vienlaikus ir arī Baltijas čempionāta posmi.

Sadalījuma pa ieskaites klasēm 2008.gada sezonā

• Micro (sportisti vecumā no 6 līdz 10 gadiem)
• Raket (sportisti vecumā no 9 līdz 14 gadiem)
• Rotax Mini Max (sportisti vecumā no 11 līdz 14 gadiem)
• Rotax Max Junior (sportisti vecumā no 12 līdz 16 gadiem)
• Rotax Max (sportisti vecumā no 15 gadiem)
• Rotax Max Masters DD2 (sportisti vecumā no 32 gadiem)
• Rotax Max DD2 (sportisti vecumā no 16 līdz 32 gadiem)
• KZ2 (sportisti vecumā no 16 gadiem)