Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Holderam pirmā uzvara karjerā, Hampels atgūst vadību kopvērtējumā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Holderam pirmā uzvara karjerā, Hampels atgūst vadību kopvērtējumā
Kriss Holders (priekšplānā) ticis pie pirmās uzvaras "Grand Prix"
Foto: AP

Šodien aizraujošā spīdveja "Grand Prix" seriāla sestajā posmā pie dubultuzvaras tika Austrālijas braucēji Kriss Holders un Džeisons Kramps. Abi sacīkšu laikā gandrīz savā starpā sakāvās, taču beigās draudzīgi sveica viens otru. Holderam tā ir pirmā uzvara "Grand Prix" posmos.

Kramps saķerās ar Holderu, Pedersens ar Andersenu

Īsais un šaurais Kārdifas treks lielu priekšrocību deva braucējiem, kuri startēja no iekšējā celiņa, tādēļ bieži vien daudzi favorīti piekāpās potenciāli vājākiem pretiniekiem. Jau pēc pirmajiem braucieniem bija skaidrs, ka par augstām vietām nespēs cīnīties zviedrs Andreass Junsons, kurš pirmais no favorītiem izstājās no cīņas par uzvaru. Drīzumā kļuva skaidrs, ka pusfinālā neizdosies tikt arī nevienam no mājiniekiem.

Cīņa par iekļūšanu pusfinālā bija ļoti sīva, tādēļ neiztika bez asumiem. Aizraujošākie notikumi risinājās 14. un 19. braucienā. 14., kad uz starta izgāja trīs austrālieši un zviedrs Junsons, kritienu piedzīvoja Džeisons Kramps, taču atkārtotajā startā viņam klājās jau daudz labāk. Pie uzvaras tika "Grand Prix" debitants Deivijs Vats, bet Kramps ar tautieti Krisu Holderu visa brauciena garumā cīnījās par otro vietu. Pārāks izrādījās Kramps, bet ar to mierā nebija Holders, kurš jau pēc brauciena beigām saplūcās ar savu tautieti.

Vēl kaislīgākas emocijas virmoja 19. braucienā, kurā ar nelielu Pedersenu palīdzību kritienu piedzīvoja Vats. Pēc ilgāka pārdomu brīža tiesneši diskvalificēja Vatu, kaut arī tikpat labi izslēgts varēja tikt dānis. Atkārtotajā startā visus pārsteidza mājinieks Vofindens, viegli uzvarot šo braucienu, bet izmisīgā cīņā par otro vietu Hans Andersens apsteidza Pedersenu. Abi dāņi pēc brauciena apmainījās abpusējiem grūdieniem, turpinot savu strīdu jau boksos. Neskatoties uz asumiem, abiem spīdvejistiem atradās vieta pusfinālā. Jāsaka, ka gan septītajai, gan desmitajai vietai bija pa septiņiem punktiem, bet no 11. līdz 14. vietai braucējiem bija pa sešiem punktiem! Fantastiska cīņa par pusfinālu. Ar septiņiem punktiem pusfinālam nepietika Gregam Henkokam, kā arī dānim Bjerem, kurš slikti iesāka, bet beigās brauca ļoti pārliecinoši, bet kā pēdējais pusfinālā tika Niki Pedersens.

Golloba neveiksmes turpinās, uzvar Holders

Jau pirmajā pusfinālā notika liels pārsteigums. Čempionāta līderis, kā arī labākais pamatbraucienos Tomašs Gollobs, atrodoties pirmajā pozīcijā, tehnisku problēmu dēļ bija spiests izstāties. To izmantoja Kriss Holders, kurš pārliecinoši uzvarēja, bet otrais palika Andersens. Pirmais aiz borta Rune Holta. Tomaša Golloba neveiksmju josla Kārdifā turpinās, viņam joprojām nav izdevies jebkad iekļūt Lielbritānijas "Grand Prix" finālā. Pirmā vieta kopvērtējumā tagad ir zaudēta.

Otrajā pusfinālā diezgan pārliecinoši uzvarēja Hampels, kuram sekoja Kramps, bet trešais, apsteidzot Pedersenu, palika Lindgrens.

Finālbrauciens izvērtās ļoti spraigs. Kā pirmais no cīņas par uzvaru atkrita Andersens, bet pēc viņa sekoja Hampels, kura uzbrukumi Krampam izrādījās nesekmīgi. Pirmo vietu savā starpā sadalīja Holders un Kramps. Šajā cīņā pārāks izrādījās Holders, apturot Krampa dominanci Kārdifā. 22 gadus vecajam austrālietim tā ir pirmā uzvara "Grand Prix" posmos.

Kopvērtējumā uz pirmo vietu pakāpies Hampels, kurš apsteidzis Gollobu, bet uz trešo vietu, apdzenot Bjeri, ticis Kramps. Šodienas uzvarētājs Holders ieņem piekto pozīciju.

Rītdienas "Lokomotīves" pretinieks Vats debitē ar sešiem punktiem

Deivijs Vats, kurš šodien debitēja "Grand Prix", piecos braucienos iekrāja sešus punktus, izcīnot uzvaras divos braucienos. Summā tas viņam deva 13. vietu. Jau rīt viņu redzēsim Daugavpilī, kad "Lokomotīve" uzņems Grudzjoncas "GTŽ". Sākums plkst. 18:00, tiešraide portālā Sportacentrs.com!

Lielbritānijas "Grand Prix"

VBraucējsValstsPunkti
1.K. HoldersAustrālija19
2.Dz.KrampsAustrālija17
3.J.HampelsPolija17
4.T.GollobsPolija12
5.F.LindgrensZviedrija10
6.H.AndersensDānija10

Kopvērtējums (pēc 5 posmiem)

VBraucējsValstsPunkti
1.J.HampelsPolija92
2.T.GollobsPolija90
3.K.BjereDānija66
4.Dž.KrampsAustrālija75
5.K.HoldersAustrālija60
6.R.HoltaPolija56

  +1 [+] [-]

, 2010-07-10 22:26, pirms 14 gadiem
Polija ieliek visiem