Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ribņikovs: "Pārsteigsim spīdveja pasauli"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Ribņikovs: "Pārsteigsim spīdveja pasauli"
Pāvelu Mesjoncu nākamsezon "Lokomotīvē" neredzēsim
Foto: www.latvijasspidvejs.lv

Spīdveja Latvijas "Grand Prix" rīkošanas komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Ribņikovs intervijā oficiālajam Latvijas spīdveja portālam latvijasspidvejs.lv sīkāk pastāstījis par to, kā "Lokomotīve" gatavojas jaunajai sezonai.

"Lokomotīve" pagājušajā sezonā debitēja Polijas 1. spīdveja līgā, kur ieņēma piekto vietu astoņu komandu konkurencē. Arī šajā sezonā Daugavpils komanda startēs pirmajā līgā, pie tam komandas mērķis ir iekļūt labāko četriniekā, bet veiksmes gadījumā pat cīnīties par vietu uz pjedestāla. Vladimirs Ribņikovs mazliet sīkāk portālam latvijasspidvejs.lv pastāstījis par to, kā komanda gatavojas jaunajai sezonai. Piedāvājam nelielu ieskatu šajā intervijā.

Kādas pārmaiņas komandā jau notikušas?
Mēs atteicāmies no poļu leģionāriem. Viņi, protams, ir labi puiši, bet mēs no viņiem gaidījām mazliet savādākus rezultātus. Komandas sastāvs nākamajai sezonai par 90 procentiem jau ir nokomplektēts. Iespējams, ka pārsteigsim spīdveja pasauli, jo mums komandā varētu nebūt neviens poļu spīdvejists.

Vai tā mēdz būt?
Līdz šim tā nav bijis. Jebkurā komandā, neatkarīgi no tā, vai tā ir Anglija, Zviedrija vai kāda cita, ir poļu spīdvejisti. Daļā komandu poļi sastāda pat vairākumu. Skaidrs, ka mums pret poļiem nav nekādu iebildumu, jo Polijā ir lieliski sportisti, bet tā sanāca. Vai nu mums pietrūkst naudas, lai iegādātos šo sportistu, vai arī mūs neapmierina spīdvejista kvalitāte. Neesam parakstījuši līgumu ne ar vienu poļu spīdvejistu, pie tam tas arī netiek plānots. Toties jau tagad var teikt, ka praktiski ar visiem pagājušās sezonas braucējiem līgumi jau ir noslēgti, arī ar brāļiem Lagutām.

Viņus nebija viegli noturēt, jo piedāvājumu no citiem klubiem bija daudz?
Lagutas šobrīd ir ļoti pieprasīti, pie tam abus aicināja uz Polijas Ekstralīgu. Lai viņus noturētu "Lokomotīvē", nācās pielikt ne mazums pūliņu. Daudz ko deva tas, ka klubs ar viņiem bija izpildījis visas saistības.Protams, arī līgumi ar viņiem tika pārskatīti.

Jāsaka, ka komandā ir izveidojusies ļoti laba junioru līnija, domāju, ka tā būs viena no stiprākajām visā līgā - jaunākais Laguta, Bogdanovs, Giruckis, Karavackis. Iespējams, ka Karavacki izīrēsim kādai komandai, bet priecē tas, ka ar junioriem mums viss kārtībā.

Ar ko "Lokomotīve" var palielīties, kādi ir jaunie pirkumi?
Līgumi ir noslēgti ar krievu Romānu Považniju, kuram īpašas rekomendācijas nav vajadzīgas. Otrais pirkums ir Kristians Hefenbroks, kuru mūsu līdzjūtēji labi pazīst. Pagājušā sezona, traumas dēļ, viņam nebija veiksmīga, bet tagad viņs ir atguvies. Domāju, ka vairāk pirkumu nebūs. Šis sastāvs ir spējīgs cīnīties par vietu labāko četriniekā.

Kā finansiālā krīze ietekmējusi kluba finanses?
Situācija ir diezgan nopietna. Kluba budžets vēl nav pieņemts, nav arī zināms, kāds tas būs. Tā budžeta daļa, kuru nodrošina pašvaldība, cik man zināms, samazināta par apmēram 20 tūkstošiem. Tas nozīmē, ka mums vajadzēs šo naudu atgūt no sponsoriem un reklāmdevējiem. Bet tas nebūs viegli izpildāms, jo vairākas firmas skārusi krīze. Mēs negrasāmies paaugstināt biļešu cenas, jo saprotam, ka arī cilvēki ir spiesti taupīt.

Kas vēl nākamsezon interesants notiks, neskaitot cīņu par medaļām Polijas 1. līgā un Latvijas "Grand Prix"?
Būs vēl divas interesantas sacīkstes - pasaules čempionāta komandu atlases sacensības, kuras norisināsies mūsu trekā maija sākumā, kā arī "Grand Prix" atlases sacensību pusfināls. Šī sezona solās būt interesanta, tā sāksies 5. aprīlī, kad "Lokomotīve" sacentīsies ar Grudzjoncas "GTZ".

Izmantotie resursi:
latvijasspidvejs.lv

     [+] [-]

, 2009-01-10 16:38, pirms 16 gadiem
jo mazak legionaru,io vairak musejo brauks. tas ari stimuls jaunajiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja