Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Priekules posms atsijā čempiontitula pretendentus

Priekules posms atsijā čempiontitula pretendentus
Foto: Viesturs Saukāns

Latvijas autokrosa čempionāta posms, kas sestdien norisinājās Pilskalnu trasē Priekulē, sagādāja uzvaras Andrim Priedītim (Mārupe, 1600 klase), Aldim Kasparovičam (Jēkabpils, 2000 Super), Ģirtam Zīlem (Sigulda, B600), Kristapam Eglītim (Smiltene, D12) un Raimondam Jerānam (Salacgrīva, Open).

Kausa izcīņā VAZ klasē uzvara Imantam Kolomenskim (Ogre). Baltijas ieskaitē uzvaras Priedītim, Kasparovičam, Mārim Līcim (Jēkabpils, D-3A) un Vitaljum Plastininam (Lietuva, Open). Latvijas seriāla kontekstā posms uzrādīja tos, kuri atlikušajās sacīkstēs cīnīsies par Latvijas čempionu tituliem. Tikmēr svētdien Ropažos notika Beta bagiju cīņas, kurās uzvarēja rīdzinieks Roberts Vītols, bet Igaunijā aizvadīts Latvijas kroskartu čempionāta posms, kurā uzvarēja ventspilnieks Otto Vočtavs.

Sacīkste sportistiem bija ļoti sarežģīta, jo sestdienas rītā negaiss izmērcēja trasi, savukārt dienas gaitā karstumā tā izžuva un kļuva cieta kā klons. Šīs apstākļu maiņas prasīja gan braukšanas, gan tehnikas pielāgošanas meistarību.

1600 klasē pārliecinošu uzvaru guva Andris Priedītis, pēc neveiksmēm iepriekšējos posmos nonākot Latvijas čempionāta līderpozīcijā. Andris jau kvalifikācijā bija pārāks pār konkurentiem, bet finālā pārliecinoši turēja aiz sevis tuvākos sekotājus. Sacīkstē pārsteidza Jānis Lideris no Jaunmārupes – viņš nopietnajā konkurencē aizvadīja savu labāko sacensību, pārliecinoši gūstot otro vietu. Trešais – kuldīdznieks Kaspars Silenieks, kurš sīvā cīņā aiz sevis noturēja čempionāta līderi pirms šī posma Andi Kļavu. Kļavas sacīkste nebija veiksmīga, jo izstāšanās divos kvalifikācijas braucienos sarūpēja zemu starta vietu finālā, līdz ar to augstāk par ceturto vietu tikt neizdevās. Priedītis un Kļava kļuvuši par galvenajiem titula pretendentiem, jo sekotāji kopvērtējumā ir pārāk tālu. Salacgrīvietis Reinis Lilienšteins, kuram šis posms bija vienīgā iespēja atgriezties cīņā par titulu, pēc ātrumkārbas problēmām visas dienas garumā finālā kļūdījās un viņa auto apmeta kūleni.

2000 Super klasē dienas gaitā pārliecinoši ātrākais bija Aldis Kasparovičs, gūstot savu otro uzvaru Latvijas čempionāta posmos – pirmā tika izcīnīta pērn šajā pašā trasē. Aiz Kasparoviča notika sīva cīņa par otro vietu. To nosargāja Latvijas čempionāta līderis ventspilnieks Jānis Berķis, aiz sevis atstājot Māri Ločmeli no Jumpravas un rīdzinieku Jāni Spīķi. Berķis, Ločmelis un Spīķis ir čempionāta līderi šajā klasē. Par čempiona titula sadali runāt pāragri, tomēr Berķa stabilitāte pēdējos posmos viņu izvirza galvenā favorīta statusā.

B600 bagiju klasē tuvu otrajai uzvarai bija ventspilnieks Otto Vočtavs, taču riepas plīsums atbīdīja viņu uz otro vietu, ļaujot uzvarēt Ģirtam Zīlem. Zīle pēc panākuma nostabilizējies čempionāta vadībā. Arī šajā klasē titula liktenis vēl nav skaidrs, taču sezonas nogalē, šķiet, veidojas Zīles un Vočtava duelis par pirmo vietu.

Open klasē uzvaru Latvijas čempionāta posmā guva Raimonds Jerāns, kuram brauciena laikā bija lieliska cīņa ar lietuvieti Vitalju Plastininu par uzvaru arī Baltijas kausa ieskaitē. Lietuvietim piekāpies pārsimts metrus pirms finiša, Latvijā Jerāns tomēr bija labākais. Otro vietu guva Normunds Skribis no Engures, trešo – Jānis Vanags no Lielvārdes. Tiesa, čempionāta ieskaitē posms punktus nenesa nepietiekama dalībnieku skaita dēļ. Līdz ar to situācija pirms pēdējiem diviem posmiem palikusi nemainīgi saspringta: Vadībā Vanags, seko ogrēnietis Jānis Kozlovskis un Jerāns.

D12 smago automašīnu klasē uzvaru guva smiltenietis Kristaps Eglītis, kurš pārspēja čempionāta līderi cēsinieku Bruno Leimani. Abi pēc trešā konkurenta Alda Grantiņa izstāšanās kļuvuši par galvenajiem čempiontitula dalītājiem. Šai klasei atlicis vēl tikai viens seriāla posms—22. augustā Smiltenē.

Baltijas kausa D-3A klasē pārliecinošu uzvaru guva jēkabpilietis Māris Līcis, kurš aiz sevis noturēja spēcīgos kaimiņus lietuvieti Raimundu Pupieni un igauni Remē Rāmetu. VAZ Klasikas kausā ceturtā uzvara četros posmos Imantam Kolomenskim, kam sekoja Jānis Rakuzovs un Edijs Zimza. Šāds trijnieks arī kausa izcīņas kopvērtējumā.

Atlikušie Latvijas čempionāta posmi vieglajām automašīnām un B600 bagijiem notiks pavisam drīz: 22. augustā Smiltenē un 4. septembrī Bauskā. Līdz ar to nepilna mēneša laikā tiks noskaidroti visu Latvijas čempiontitulu ieguvēji.

Svētdien Igaunijā, Tāli trasē, aizvadīts priekšpēdējais – sestais – Latvijas kroskartu CK 125 posms. Uzvaru izcīnīja Otto Vočtavs, gūstot svarīgu pārsvaru čempionāta līderpozīcijā pār galveno konkurentu Dāvi Tobiasu, kurš Tāli trasē piedzīvoja neveiksmi. Otrajā vietā Dzintars Ramats, trešais – sezonas debitants Emīls Misiņš.

Svētdien Ropažos, 333 trasē, aizvadīts LAF Bērnu kausa izcīņas priekšpēdējais – piektais – posms. Uzvaru izcīnīja rīdzinieks Roberts Vītols, aiz sevis atstājot Iļju Kabanovu un Danielu Špaku. Kabanovs kopvērtējumā gandrīz noķēra līderi Kristiānu Rihteru, līdz ar to pēdējā posmā notiks abu sportistu duelis par uzvaru kausa izcīņā.

Vairāk informācijas: Autocross.lv - ziņas, informācija, apskati.

Informāciju sagatavoja:
Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs