Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Montoija izcīna otro uzvaru karjerā

Juris Miņins
Juris Miņins

Montoija izcīna otro uzvaru karjerā
Huans Pablo Montoija
Foto: AP/Scanpix

Ar Kolumbijas braucēja Huana Pablo Montoijas uzvaru noslēdzās kārtējais NASCAR "Sprint Cup" posms, kurš šoreiz norisinājās Vatkinsglenas trasē, kas seriāla kalendārā ir īpaša ar to, ka ir klasiskā trase, nevis ovāls.

Bijušais F1 pilots Huans Pablo Montoija, pēc 113 sacīkšu "sausās" sērijas, izcīnīja savu otro uzvaru NASCAR "Sprint Cup" braucēja karjerā, finišējot pirmais Vatkinsglenas trasē.
Lai arī Montoijam šī sezona nav visai veiksmīga, jo kolumbieti vajā gan tehniskas ķibeles, gan kļūdas komandas taktikā (pēdējās divās sacīkstēs tas viņam maksāja uzvaru), šajā posmā visa "Earnhardt Ganassi racing" komanda nostrādājā lieliski un izcīnīja savu otro uzvaru šosezon, apsteidzot otrās vietas ieguvēju Kurtu Bušu par aptuveni piecām sekundēm.

"Šis panākums ir ļoti nozīmīgs. Milzīgs," pēc sacīkstēm sacīja Montoijas komandas vadītājs Braiens Petī, "Mums vēl ir daudz jāmācās, taču gan es, gan Huans vēlamies uzvarēt arī ovāla trasē. Mēs vispār ļoti vēlamies uzvarēt. Uzvarēt ir ļoti, ļoti patīkami!"

Atgādināsim, ka aizvadītajā sezonā HuansPablo Montoija bija starp tiem braucējiem, kuri līdz sezonas pēdējiem posmiem cīnījās par čempiona titulu, taču čempionātu noslēdza astotajā vietā. Šogad viņam gan čempiona tituls, vērtējot kolumbieša izredzes reāli, vairs "nespīd", jo sezonas sākumā viņš nespēja finišēt katrā trešajā sacīkstēs un pašlaik ieņem 19. vietu 66. pilotu konkurencē, no līdera, Kevina Harvika, atpaliekot 774 punktus.

Atgriežoties pie vakardienas sacīkstes, otrajā vietā, kā jau minēts iepriekš, palika Kurts Bušs, bet trijnieku noslēdza Marko Ambrose, kurš ilgu laiku cīnījās ar Montoiju par sacīkstes līderpozīciju. Savukārt pirmajā pieciniekā vēl iekļuva A.Dž. Almendingers un Karls Edvardss. Pašreizējais čempions Džimijs Džonsons, iekļūstot avārijā, finišēja 28. pozīcijā, bet šīs sezonas kopvērtējuma līderis Kevins Harviks palika ārpus pirmā desmitnieka, viņam 11. pozīcija.

Nākamās NASCAR "Sprint Cup" sacīkstes norisināsies jau pēc nedēļas, kad Mičiganas autotrekā piloti cīnīsies par uzvaru "CARFAX 400" sacīkstēs.

Izmantotie resursi:
NASCAR.COM - News, Schedule, Drivers, Tracks,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-08-09 11:01, pirms 14 gadiem
tomass93 rakstīja: Spiidosaka karjera, manuprat, buutu bijusi F-1
to var tikai zīlēt kā būtu un kas būtu. Bet nu katrs ir pats savas laimes kalējs un montoija izvēlējās nascar.

  +2 [+] [-]

, 2010-08-09 11:29, pirms 14 gadiem
Kapēc autora prāt Montoijam pat teorētiski nespīd čempiona tituls. šī bija 22 no 36 sacīksētm, no līdera vinš atpaliek 774 punktus bet no 12 vietas, kas dod iespēju cinities par cempiona titulu, jo pēc 36 posmiem pirmie 12 turpina cīņu par cempiona titulu, vins atpaliek "tikai "205 punktus! Tikai tāpēc, ka pirms šī posma viņs atpalika 323 punktus. Ar šo vienu uzvaru viņš savu atstarpi līdz 12 vietai samzināja par 118 puntkiem! tātad teorētiski iespējams ka, pēc 2 uzvarām viņš ir jau 12 vietā un vēl teorētiski iespējams, ka ja Montoija, uzvar nakosos 12 posmus vins izvirzās pirmajā vietā, jo atsarpi līdz pirmajai vietai ši posma laikā viņš samazināja par 65 puntkiem!

  +3 [+] [-]

, 2010-08-09 11:37, pirms 14 gadiem
quote tomass93]
Spiidosaka karjera, manuprat, buutu bijusi F-1
[/quote]
ko nozīmē spīdošāka? Nascars amerikā ir daudz popularāks kā F1. Un kā arī pats Montoija teica, ka lai arī finišētu 14 vietā, Tev ši vieta ir jāizcīna!! Atšķirībā no F1 šeit par uzvaru cīnās kādi 40 sportisti. Un Montoija vnk daru to kas vinam vislabāk patīk- sacensas!!

  +3 [+] [-]

, 2010-08-09 11:47, pirms 14 gadiem
Zigijjjs rakstīja: Kapēc autora prāt Montoijam pat teorētiski nespīd čempiona tituls. šī bija 22 no 36 sacīksētm, no līdera vinš atpaliek 774 punktus bet no 12 vietas, kas dod iespēju cinities par cempiona titulu, jo pēc 36 posmiem pirmie 12 turpina cīņu par cempiona titulu, vins atpaliek "tikai "205 punktus! Tikai tāpēc, ka pirms šī posma viņs atpalika 323 punktus. Ar šo vienu uzvaru viņš savu atstarpi līdz 12 vietai samzināja par 118 puntkiem! tātad teorētiski iespējams ka, pēc 2 uzvarām viņš ir jau 12 vietā un vēl teorētiski iespējams, ka ja Montoija, uzvar nakosos 12 posmus vins izvirzās pirmajā vietā, jo atsarpi līdz pirmajai vietai ši posma laikā viņš samazināja par 65 puntkiem!
Jā, teorētiskas iespējas ir, taču labojums - 12 labākie cīnās par čempiona titulu pēc 26 nevis 36 sacīkstēm.
36 sacīkstes ir seriāla kopējais kalendārs.

     [+] [-]

, 2010-08-09 20:29, pirms 14 gadiem
pirmā uzvara arī nebija ovālā, ja pareizi atceros, bet vispār komanda šogad daudz reižu ir sabojājusi rezultātus.