Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

R.Justs: "Čehijā centīšos pacīnīties par pirmo piecinieku"

R.Justs: "Čehijā centīšos pacīnīties par pirmo piecinieku"
Matīss Karro
Foto: Mārtiņš Jankovskis

Aizvadītajā nedēļas nogalē Zviedrijā paralēli PČ MX1 un MX2 norisinājās Eiropas čempionāts 125 2T klasē, kurā arī piedalījās mūsu jaunā motokrosa cerība Roberts Justs. Cīnoties ar veselības problēmām, Justs divu braucienu summā izcīnīja devīto vietu.

Roberts šīm sacensībām bija gatavojies ļoti nopietni. Sportista mērķis bija iebraukt pirmajā pieciniekā, bet diemžēl tas viņam neizdevās, jo sportists pirms sacensībām bija guvis nelielu rokas traumu. Vēlāk rokā nokļuva infekcija, kā rezultātā sportistam nācās startēt ar ļoti sāpošu roku.

Kvalifikācijā Robertam padevās labas starts, kur pirmajā līkumā viņš atradās trešajā pozīcijā, taču, izejot no līkuma, sanāca sadursme ar Francijas sportistu Silvianu Jaulinu, kā rezultātā braucienu nācās turpināt no pēdējās pozīcijas. Robertam izdevās pacelties līdz 14. pozīcijai. Taču arī turpinājumā sevi lika manīt sāpošā roka, tāpēc bija grūti vadīt motociklu. Brauciena beigās sekoja vēl viens kritiens, taču finišu sasniegt izdevās 16. vietā, kas nebija pārāk laba starta vieta nākamās dienas finālbraucieniem, lai uzrādītu labāku rezultātu.

Pirmajā finālbraucienā starts nepadevās īpaši labs un mūsu sportists uzsāka sacensības no 17. pozīcijas. Brauciena laikā izdevās pacelties uz astoto vietu, taču tad sekoja kritiens un finišā devītā vieta.

Otrajā finālbraucienā starts izdevās pavisam bēdīgs, un nācās savus galvenos konkurentus ķert no 25. Pozīcijas. Nedaudz vēlāk piektajā aplī izjuka Justa motocikla aizmugurējais rats, taču Roberts nepadevās un finišu sasniedza 11. pozīcijā.

Pēc aizvadītiem pieciem posmiem mūsu sportists Eiropas čempionāta kopvērtējumā ieņem desmito vietu, taču ir labas izredzes pacelties uz sesto pozīciju, jo no Dānijas sportista Stefana Olsena Justs atpaliek tikai par sešiem punktiem.

''Sacīkstes sanāca ļoti neveiksmīgas, jo bija problēmas ar veselību, kas traucēja pilnvērtīgi parādīt labāko sniegumu,'' iesāk Roberts Justs. ''Papildus tam otrajā braucienā vēl motociklam gadījās tehniskas ķibeles. Savus labos nodomus nāksies atlikt uz nākamo posmu, tāpēc ceru, ka Čehijā man izdosies pacīnīties par pirmo piecinieku posma kopvērtējumā. Vēlos pateikties visiem, kuri mani atbalstīja trases malā, kā arī manai komandai ''Husqvarna'' un sponsoriem.

Zviedrijas posma rezultāti

VietaBraucējsValstsMotociklsR1R2Kopā
1 .Tixier JordiFRAKTM252550
2 .Olsen StefanDENSuzuki202040
3 .Bernardini SamueleITAKTM221537
4 .Janvier YerkiBELTM181836
5 .Lafont YohanFRAYamaha132235
.....................
9 .Justs RobertsLATHusqvarna121022

Kopvērtējums

VietaBraucējsPunkti
1 .Tixier Jordi245
2 .Lafont Yohan174
3 .Bernardini S.148
4 .Jaulin S.145
5 .Janvier Yerki124
6 .Olsen Stefan117
.........
10 .Justs Roberts111

Izmantotie resursi:
Youthstream - Dreams Factory
Superkauss