Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

LAF Folkreiss gatavojas debijai Latgalē

LAF Folkreiss šo sestdien, 12. jūnijā, plkst. 11:00 Jēkabpilī, Pilskalnu trasē, aizvadīs centrālā seriāla – Vasaras kausa – otro posmu. Šī būs pirmā reize, kad folkreiss dosies Latgales virzienā, līdz ar to tautas autosporta veids, kas pēc pusotras nedēļas svinēs gada jubileju kopš pirmās sacīkstes, apzinājis visus Latvijas reģionus.

Jēkabpilī tiks aizvadīts Vasaras kausa otrais posms un Latgales reģiona kausa pirmā sacensība. Uz starta pulcēsies gandrīz visi labākie šā brīža folkreisa braucēji, to skaitā pirmā Vasaras kausa posma uzvarētājs, Ziemas kausa ieguvējs jelgavnieks Artūrs Bāriņš, kā arī viņa sīvākie konkurenti Jānis Nikels (Strenči, Folkreisa Fabrika), Artūrs Vecgailis (Rauna, Raunas Bruģakmens), Mārtiņš Lapsa (Katlakalns, Raunas Bruģakmens) un citi.

Atgādinām, ka Vasaras kauss ir folkreisa centrālais, jeb visas Latvijas seriāls, kura uzdevums ir noteikt Latvijas labāko folkreisa braucēju. Seriāls notiek piecos posmos – aizvadīta sacīkste Smiltenē, kam sekos posmi Jēkabpilī, Skrundā, Bauskā un Ropažos. Paralēli lielā seriāla cīņām notiek arī reģionu kausa izcīņas: Vidzemes kausā aizvadīti divi posmi, Kurzemes kausā – viens, Jēkabpilī sāksies punktu skaitīšana Latgales kausam, bet 20. jūnijā Bauskā notiks Zemgales kausa pirmais posms. Šāds sacensību formāts ir pievilcīgs sportistiem, jo, nevēloties apmeklēt ģeogrāfiski tālākos Vasaras kausa posmus dalībnieks var koncentrēties uz rezultātu savā reģionā.

Vasaras kausa pirmajā posmā Smiltenē uzvaru guva Bāriņš, aiz sevis atstājot valmierieti Robertu Plūmi un Mārtiņu Lapsu. Komandu vērtējumā vadībā atrodas Raunas Bruģakmens, bet Junioru ieskaitē līderpozīcijā Evija Vītola.

Folkreisa Vidzemes kausā aizvadīti divi posmi. Pēc otrās vietas Smiltenē uzvaru Brenguļos guva folkreisa debitants Roberts Plūme, nonākot Vidzemes kausa kopvērtējuma vadībā. Viņam seko titulētais cēsinieks Agris Upītis un vēl viens debitants Raivis Riekstiņš no Turkalnes. Folkreisa Kurzemes kausā pirmajā posmā uzvaru guva saldenieks Uldis Andersons, aiz sevis atstājot vecpiliešus Sandi Džeriņu un Aldi Zvirbuli.

LAF Folkreiss debiju piedzīvoja 2009. gada 21. jūnijā Ropažos. Toreiz uz starta stājās pirmās četras folkreisa automašīnas, bet uzvaru guva Jevgēnijs Bergs. Kopš tā laika aizvadītas jau 17 dažāda statusa sacensības, kuru laikā uz starta stājušies 56 dalībnieki. Uzvaras guvuši deviņi dažādi braucēji – pieci panākumi Bāriņam, trīs – Jurim Sirko, pa divām uzvarām Artūram Vecgailim un Jevgēnijam Bergam, pa vienai – Jānim Nikelam, Uldim Andersonam, Edgaram Vītolam, Andrim Melngāršam un Robertam Plūmem.

Folkreiss ir zemu izmaksu sporta veids, kur izmaksas automašīnu sagatavošanā tiek kontrolētas ar nosacījumu – sacensību dienā jebkuru automašīnu jebkura pilngadīga persona var iegādāties par fiksēto samaksu 950 eiro, savukārt mašīnas īpašnieks nedrīkst no darījuma atteikties. Mašīnu sagatavošana ir finansiāli lēta – ideja paredz, ka folkreisā startē standarta automašīnas ar noteiktām minimālām, taču maksimāli efektīvām drošības prasībām. Vairāk par šo sporta veidu – dokumentus, nolikumus, kalendārus un rezultātus – atradīsiet autocross.lv.

Informāciju sagatavoja:
Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

     [+] [-]

, 2010-06-09 12:47, pirms 14 gadiem
Sarauj!

     [+] [-]

, 2010-06-09 12:52, pirms 14 gadiem
Nu nezinu Jēkabpilī neviens nerunā Latgaliski un viņiem nepatīk ka viņus sauc par Latgaļiem !!!!!

  -1 [+] [-]

, 2010-06-09 13:17, pirms 14 gadiem
T R A K A I S rakstīja: Nu nezinu Jēkabpilī neviens nerunā Latgaliski un viņiem nepatīk ka viņus sauc par Latgaļiem !!!!!
Visi vecie cilvēki zina latgaliski.

  +1 [+] [-]

, 2010-06-09 16:03, pirms 14 gadiem
Jābrauc 100 % ! ! !

  -2 [+] [-]

, 2010-06-09 18:22, pirms 14 gadiem
Viņiem patīk ka sauc par Čangaļiem

  +3 [+] [-]

, 2010-06-09 22:11, pirms 14 gadiem
pats tu čangals. Jekabpils tocna nav nekada cangalerija. un visi te runā latviski.