Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ūdens motosporta federācija piešķir Latvijai vides ilgtspējas balvu

Ūdens motosporta federācija piešķir Latvijai vides ilgtspējas balvu
Atis Slakteris
Foto: LŪMSF

Šīs nedēļas nogalē Monako slavenajā Zvaigžņu zālē (Salle des Etoiles), kur notika Ūdens motosporta federācijas 2014. gada sezonas pasaules čempionu apbalvošanas Gala ceremonija, piedaloties Monako princim Albertam II, vides ilgtspējas galveno balvu saņēma Latvija.

No Latvijas šai balvai bija pieteikti divi projekti. Latvijas ūdens motosporta federācija pieteica Alūksnes ezeru kā ūdens motosporta sacensību vietu, bet Latvijas olimpiešu klubs - biedrības "Talkas.lv" projektu "Lielā talka". Balvas saņēma Latvijas Ūdens motosporta federācijas prezidents Atis Slakteris un Latvijas olimpiešu kluba pārstāvis Andis Geižāns.

"Esmu gandarīts, ka spējam būt pasaules labāko skaitā ne tikai ar sportiskiem rezultātiem, bet arī tik nozīmīgajā vides ilgtspējas jomā. Jo īpašs prieks, ka ne tikai Latvijas iedzīvotāji un ūdens motosportisti, bet
arī starptautiskā žūrija uzskata Alūksnes pilsētas Pilssalu un Alūksnes ezeru par vienu no skaistākajām un tīrākajām sacensību vietām pasaulē,” uzskata LŪMSF prezidents Atis Slakteris.

Alūksne kā ātrumlaivu sacensību vieta ir iezīmēta kopš 1958. gada. Katru gadu notiek starptautiskās kalendārās sacensības dažādās laivu klasēs "Circuit" disciplīnās. Alūksnes ezers ir unikāla sacensību vieta, jo tā atrodas mežu ielokā, nodrošinot ekoloģisku un dabai draudzīgu vietu visa gada garumā.

Īpaša vērība tiek pievērsta sacensību vietas un ūdens tīrībai konkrēti treniņu un sacensību laikā, lai nebūtu iespēja atkritumiem nonākt apkārtējā vidē. Speciāli katrai komandai tiek izdalīti atkritumu maisi, kā arī ir noteikta un ierobežota vieta izlietās degvielas un eļļu savākšanai. Visu sacensību laiku darbojas speciāls dienests, kurš ir atbildīgs par atkritumu savākšanu.

Pilssalā sacensību laikā ir PIT zonā (aptuveni 100 laivām), kurā ir nodrošināts viss nepieciešamais, lai organizētu ātrumlaivu sacensības atbilstoši starptautiskajiem noteikumiem. Pilssalā ir izveidots sporta laukums un pludmales volejbola laukums, kur iespējams nodarboties ar veselīgām aktivitātēm. Ezerā ir atļauts peldēties līdz sacensību sākumam un pēc sacensībām. Pilssalā tiek nodrošinātas arī bērnu atrakcijas, lai skatītājiem ir iespēja apmeklēt sacensības kopā ar ģimeni.

Informāciju sagatavoja:
LŪMSF preses dienests

     [+] [-]

, 2015-03-11 08:44, pirms 10 gadiem
nafing spešal