Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Toyota" pārstāvis: "NASCAR ir jāmācās no F1 kļūdām"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Toyota" pārstāvis: "NASCAR ir jāmācās no F1 kļūdām"
Kails Bušs ar "Toyota" auto
Foto: AP/Scanpix

Japāņu autoražotāji "Toyota", kuri pavisam nesen paziņoja par aiziešanu no Pirmās formulas čempionāta, ir paziņojuši, ka viņu atbalsts NASCAR programmai nesamazināsies, vienlaikus norādot, ka Ziemeļamerikas sacīkšu organizētājiem nevajadzētu pieļaut tās kļūdas, ko pieļāvuši F1 seriāla vadītāji.

"Toyota" autosacīkšu departamenta prezidents Lī Vaits, speciāli sasauktā preses konferencē, paziņoja, ka, neskatoties uz kompānijas aiziešanu no F1, tās atbalsts NASCAR programmai nesamazināsies. "Aiziet no Pirmās formulas nebija viegli. Galvenokārt to cilvēku dēļ, kuri šo projektu balstīja visu gadu garumā, taču mēs nevaram ik gadu ieguldīt 400 miljonus ASV dolāru, pretī nesaņemot pienācīgu atdevi," sacīja Vaits, "taču NASCAR programmai finansējums paliks iepriekšējā līmenī un no šīm sacensībām mēs nedomājam aiziet."

Tāpat "Toyota" pārstāvis atzīmēja, ka šobrīd NASCAR piedzīvo visai smagus laikus, taču, lai tos vieglāk pārdzīvotu ir jāņem vērā citu seriālu, precīzāk F1, pieredze: "Mēs visi bijām pieraduši, ka NASCAR kā organizācija kļūst tikai stiprāka, taču pašlaik augšana ir, labākajā gadījumā, apstājusies, bet reāli – sāks regress. Komandām aizvien grūtāk nākas piesaistīt sponsorus, arī skatītāji ne tik aktīvi nāk uz sacīkstēm, tāpēc pašlaik mums, visiem iesaistītajiem, ir jāstrādā ar divtik lielu spēku. Domāju, ka Pirmās formulas notikumi mums ir labs piemērs tam, ko mēs nedrīkstam darīt."

Jau ziņojām, ka pirms aptuveni pieciem mēnešiem par finansējuma samazināšanu NASCAR projektiem paziņoja tolaik bankrota procedūrā esošā "General Motors" kompānija, kura seriālam piegādāja "Chevrolet" automobiļus.

Atgādināsim, ka pašlaik trīs galvenajiem NASCAR sacīkšu seriāliem ("Sprint Cup", "Nationwide Series" un "Camping World Truck Series") automašīnas piegādā četras kompānijas: "Chevrolet", "Toyota", "Ford" un "Dodge".

Izmantotie resursi:
espn.go.com

     [+] [-]

, 2009-11-08 13:18, pirms 15 gadiem
Kails Bušs ar "Toyota" auto

  -3 [+] [-]

, 2009-11-08 13:36, pirms 15 gadiem
Timofejs rakstīja: Kails Bušs ar "Toyota" auto

Jā, labi, ka nav redzams mašīnas iekšskats...

  -1 [+] [-]

, 2009-11-08 13:56, pirms 15 gadiem
rupucis rakstīja: Jā, labi, ka nav redzams mašīnas iekšskats...
zeel gan

  +1 [+] [-]

, 2009-11-08 14:01, pirms 15 gadiem
sandriņa_f1_bkv rakstīja: zeel gan
Speciāli priekš tevis!
';

     [+] [-]

, 2009-11-08 18:47, pirms 15 gadiem
Tomēr jocīgi sanāk, jo ja jau F1 noteica budžeta limitu, tak 50 milj. varēja atrasties. tomēr tie nav 400 milj...
Drīzāk F1 ir kļuvis Toyota vadībai neinteresants un visas runas no viņu puses ir tādas lētas atrunas.