Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Vorobjovs/Pūķis trešie pēc ''DHL Rally Elektrenai'' pirmās dienas

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Vorobjovs/Pūķis trešie pēc ''DHL Rally Elektrenai'' pirmās dienas
Jānis Vorobjovs
Foto: Aigars Tīdmanis, go4speed.lv

Aizvadīts pirmais Lietuvas rallija čempionāta ''DHL Rally Elektrenai'' rallija ātrumposms, pēc kura trešo vietu ieņem Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis, kuri līderim Deividam Jociusam zaudē 0,3 sekundes.

Jau ziņojām, ka šajās brīvdienās Elektrēnu pilsētā tika dots starts Lietuvas rallija čempionāta un Baltijas rallija kausa izcīņas “DHL Rally Elektrenai 2017” posmam, kurā uz starta stājās arī vairākas latviešu ekipāžas - Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis, Guntis Lielkājis/Ivars Grošus, Rolands Jaunzems/Ainārs Kalniņš, Daņila Belokoņs/Andris Mālnieks, bet Lietuvas rallijsprinta ieskaitē brauks Ingus Pantelis/Uldis Kalvis un Lauris Ozerovs/Gatis Jansons.

Sacensību pirmajā dienā sportistiem bija jāveic tikai viens 1.07 km garš ātrumposms, kurā, kā jau bija paredzams, rezultāti bija ļoti blīvi.

Ātrāko laiku sasniedza lietuvietis Deividas Jocius, kurš tikai par 0,2 sekundēm apsteidza Giedriusu Notku. Trešo ātrāko laiku uzrādīja ar pirmo numuru startējošie Jānis Vorobjovs un Ivo Pūķis. Sestie pēc pirmās dienas ir Lielkājis/Grošus, desmitie Jaunzems/Kalniņš, bet 21.vietu ieņem Belokoņs/Mālnieks.

Rallijsprinta ieskaitē pirmās divas vietas ieņem latviešu ekipāžas. Līderis ir Ozerovs, kurš par 1,2 sekundēm apsteidz Panteļa ekipāžu, bet 1,5 sekundes zaudē Ramanauskas.

Sestdien rallija ieskaitē sportistiem būs jāveic atlikušie astoņi ātrumposmi, bet rallijsprinta ekipāžām būs jāpieveic četri ātrumposmi.

Atgādināsim, ka pirms šī posma Lietuvas rallija čempionāta LARČ2 klasē LARČ3 klasē līderis pagaidām ir Giedrius Notkus (95), kuram ar 77 punktiem seko Vorobjovs, kurš trešajā un ceturtajā Lietuvas rallija čempionāta posmā startēja ar ''Mitsubishi Mirage RS Proto'' auto. Jāpiebilst, ka 4WD klasē līderis pēc četriem posmiem ir Vorobjovs (104), kuram seko Vanagas (75) un Notkus (71). Tikmēr LARČ4 klasē otrais pagaidām ir Daņila Belokoņs, kuram 72 punkti.

Rallija rezultāti pēc pirmās dienas:

V.EkipāžaAutoLaiks
1.D.Jocius/D.ZvicevičiusMitsubishi Lancer Evo IX0:50.10
2.G.Notkus/D.StrižanasMitsubishi Lancer Evo IX+0.20
3.J.Vorobjovs/I.PūķisMitsubishi Mirage Space Star+0.30
4.V.Švedas/Ž.SakalauskasMitsubishi Lancer Evo X+0.50
5.B.Vanagas/A.VičkačkaitėSkoda Fabia R5+0.60
6.G.Lielkājis/I.GrošusMitsubishi Lancer Evo IX+2.30
............
10.R.Jaunzems/A.KalniņšMitsubishi Lancer Evo VIII+3.90