Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Elektrēnu rallijā pārliecinošu uzvaru izcīna Žalas/Pūķa ekipāža

Juris Grīns
Juris Grīns

Elektrēnu rallijā pārliecinošu uzvaru izcīna Žalas/Pūķa ekipāža
Vaidots Žala/Ivo Pūķis. Foto: LASF

Lietuvas rallija čempionāta piektajā, priekšpēdējā posmā Elektrēnos startēja vairāki latviešu braucēji, bet uzvaru absolūtajā ieskaitē izcīnīja Vaidots Žala ar Ivo Pūķi.

Visi deviņi ātrumposmi "Berner Rally Elektrėnai" ietvaros tika aizvadīti vienas dienas ietvaros. Pirmajos astoņos Žala/Pūķis ar "Škoda Fabia Rally2" uzrādīja labākos rezultātus, SS9 sasniedza vienādu laiku ar Vlada Jurkeviča ekipāžu un tikai noslēdzošajā, superspeciālajā dopā ātrāka bija cita ekipāža.

Rallija kopvērtējumā Žala/Pūķis par nepilnām 25 sekundēm uzveica Jurkeviču, kurš startēja ar "Skoda Fabia Rally2 evo". Trešo vietu izcīnīja Giedrjus Notkus ar "Škoda Fabia R5", zaudējot uzvarētājiem virs minūtes. Ceturtais bija Roks Steponavičs ("Škoda Fabia R5"), bet pirmo piecinieku noslēdza Neds Radišausks ("Škoda Fabia R5").

Latviešu ekipāža Reinis Trūps/Beate Klipa ("Honda Civic Type-R") uzvarēja LARČ8 ieskaitē.

Lins Vaškis ar "SRT Proto 02" bija pirmie LARČ1 vērtējumā, bet Žala/Pūķis - Lietuvas čempionāta LARČ2 grupā. Citās kategorijās uzvaras sasniedza Tomoteušs Abramovskis (LARČ3), Ars Kvedars (LARČ4 un Juniors), Giedrjus Firants (LARČ5), Vaidots Paškevičs (LARČ6), Juļus Aukštuolis (LARČ7) un Emils Kucka (LARČ9).

Rolands Jaunzems/Ainārs Kalniņš ieņēma septīto vietu LARČ7 vērtējumā. Pēc SS1 tika ieņemta piektā vieta, bet pēc tam SS2 zaudēts daudz laika. Mārtiņš Ločmelis/Haralds Vējiņš ("Subaru Impreza STI") jau pirmajā ātrumposmā izbrauca no trases un arī pazaudēja ļoti daudz laika. Ralliju viņi turpināja, bet no beigām.

Rezultāti:

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv