Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Macukam 2. vieta EČ 6. posmā Krievijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Macukam 2. vieta EČ 6. posmā Krievijā
Toms Macuks uz goda pjedestāla Krievijā

Svētdien, 7. augustā, Nelidovo (Krievija) notika EMX OPEN Eiropas čempionāta (EČ) motokrosā 6. posms, kurā dalību ņēma Latvijas motobraucējs Toms Macuks (Latvijā pārstāv “Rodeo MX Racing Team”), un uzrādīja šosezon augstāko labāko rezultātu šajā čempionātā - izcīnīja sudraba medaļu.

Ceļā uz EMX OPEN Eiropas Čempionāta motokrosā Krievijas posmu Toms jutās nevesels un iepriekšējā dienā, startējot Krievijā organizētajās motokrosa komercsacensībās, viņš braucienus veica ar lielām grūtībām, tomēr sacīkstēs ierindojās piektajā vietā, pie tam atkal traumēja celi.

Tā kā svētdienas rītā sportista pašsajūta nebija sevišķi uzlabojusies, šķita, ka arī nozīmīgajā EMX OPEN Eiropas Čempionāta motokrosā 6. posmā viņa sniegums nebūs īpaši labs. Tomēr viss sagriezās pilnīgi pretēji prognozētajam. Toma uzrādītais rezultāts sacīkstēs bija ļoti iepriecinošs – kopvērtējumā 6. posmā Macuks izcīnīja šajā sezonā EMX OPEN Eiropas Čempionātā motokrosā augstāko vietu – sudraba medaļu.

Pirmajā braucienā Toms piedzīvoja divus kritienus, tomēr spēja brauciena beigu daļā paātrināt tempu tā, ka atlikušos apļus veica visātrāk, uzrādot laiku, kas bija par sekundi ātrāks kā brauciena līderim un par trīs līdz četrām sekundēm pārspējot otrajā un trešajā vietā esošos sportistus. Šajā braucienā Toms Macuks finišu sasniedza sestais.
Otrais brauciens bija kā pirmā brauciena beigu daļas turpinājums – Toms izcēla startu un arī finišu pārliecinoši sasniedza pirmais. Brauciena vidū Toma pārsvars pār tuvāko sekotāju bija pat 11 sekundes. Macuks lieki neriskēja, brauca savā tempā un konkurentus turēja trīs līdz četru sekunžu attālumā.

Pēc sacensībām Toms trasi raksturoja kā vidēji paugurainu, kur puse tās daļa bija smilšaina, bet otra puse ar samērā cietu segumu. “Lai gan sportistu rindas Krievijā bija ievērojami plānākas, jo ievērojams skaits sportistu ir guvuši traumas, kā arī redzot, ka kopvērtējumā viņiem izpaliek cīņa par augstām vietām, no dalības čempionātā ir atteikušies, tomēr šajā posmā bija ļoti stipra konkurence. Tajās uz starta stājās spēcīgākie Krievijas motokrosisti un cīņa par pirmo vietu bija starp kādiem astoņiem braucējiem,” atzīst Toms Macuks.

EMX OPEN Eiropas Čempionāta motokrosā 6. posma rezultāti: pirmajā vietā Aleksandrs Ivanutins, otrais – Toms Macuks, trešais – ukrainis Mikola Pačinskis, bet čempionāta līderis čehs Petrs Bartošs palika ceturtais.
Otrs latviešu sportists, kas brauc šajā čempionātā, Niks Apfelbaums (Latvijā pārstāv “MX Sumata – Vilders Team”) šajā posmā nepiedalījās, jo EMX OPEN Eiropas Čempionāta motokrosā 5. posmā Polijā, kas norisinājās 30.un 31. jūlijā, guva ceļa traumu. Arī vienam no līderiem, baltkrievu sportistam Jevgēņijam Tiletski, nācās izlaist posmu Krievijā, Polijā gūtās traumas dēļ.

Čempionātā vēl atlikuši divi posmi – 20. un 21 augustā Mladinā (Horvātija) un 3. un 4. septembrī Sevlievo (Bulgārija).

Informāciju sagatavoja:
Iveta Kaminska
T.Macuka un N. Apfelbauma preses pārstāve