Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ķegumā pasaules čempionāta blakusvāģiem Latvijas "Grand Prix"

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Ķegumā pasaules čempionāta blakusvāģiem Latvijas "Grand Prix"
Vieni no PČ kopvērtējuma līderiem brāļu Daideru ekipāža.

Foto: Didzis Ozols

Šodien Ķegumā Zelta zirgs trasē ar kvalifikācijas braucieniem un pusfinālbraucieniem sākas kārtējais pasaules čempionāta posms, Latvijas Grand Prix motokrosā blakusvāģu ekipāžu klasē.

5 latvieši un Vilemsens cīņā par titulu

Šosezon cīņa par čempiona titulu izvērtusies kā nekad agrāk. Reāli uz kopvērtējuma uzvarētāju lauriem pretendē vismaz 6 ekipāžas, starp kurām ir 5 Latvijas braucēji- brāļu Daideru ekipāža, Rupeika/ Kurpnieka ekpiāža, kā arī patreizējie līderi beļģis Jonass Hendrikss ar Kasparu Liepiņu kulbā. Papildus asumu sacenībām piešķir septiņkārtējā pasaules čempiona Daniela Vilemsena starts pēc traumas sadziedēšanas.

Papildus sacensībām Pasaules blakusvāģu krosā līdzjutējiem būs iespējams baudīt arī Eiropas čempionātu Kvadri OPEN klasē.

Sestdienas programma (8. augusts)

Saistībā ar to, ka 2008. gadā Starptautiskā Motosporta federācija tika mainījusi Pasaules čempionāta kvalificēšanās kārtību finālam, sestdienas programma, kad notiek kvalificēšanās GP finālam, skatītājiem ir kļuvusi daudz interesantāka, jo kvalificēšanās finālam notiek caur pusfināla braucieniem ar kopēju startu.

Visas b/v ekipāžas tiek dalītas 2 grupās, tālāk katrai grupai notiek brīvie treniņi, tad laika kontrole starta vietu noteikšanai pusfināla braucieniem. Pēc tam katrai grupai tiek rīkots pusfinālbrauciens ar kopēju startu, no kura GP finālam kvalificējas 12 pirmās ekipāžas no katra pusfināla, kopā nosakot 24 finālistus. Atlikušās 6 ekipāžas + 2 rezervisti finālam kvalificējas caur Pēdējās cerības braucienu ar laika kontroli.

Šāds kvalifikācijas formāts PČ norises pirmo dienu ir ne tikai padarījis neprognozējamāku, bet arī bagātinājis ar 2 reāliem sacensību braucieniem.

Taču sestdienas sportiskā programma ar blakusvāģu braucieniem vēl nebeidzas, jo spraiga cīņa par labākajām starta vietām mūs sagaida arī Eiropas čempionāta vērtējumā Kvadri OPEN klasē.

Bet sacensību pirmās dienas programmas bagātināšanai sestdienas vakarā motocentrā “Zelta Zirgs” notiks vēl arī šādi līdzjutējiem organizēti pasākumi:

“Zelta Zirga” minifutbola zibensturnīrs visiem, izņemot profesionālus futbolistus (komandu pieteikumu iesniegšanas termiņš Tehniskās komisijas sekretariātā līdz plkst. 17.30, turnīra norises laiks no plkst. 18.00 – 21.30), un Fanu Festivāls alus teltī ar DJ, karaoke Superfinālu, konkursiem un atrakcijām.

Svētdienas programma (9. augusts)

Arī būs piesātināta, jo pēc iesildīšanās treniņiem no rīta (sākums no plkst. 08.05) un sacensību oficiālās atklāšanas (plkst. 11.00), kad tradicionālā Zelta Zirga jātnieku eskorta vadībā kopējā goda aplī dosies gan b/v, gan Kvadri OPEN klašu sportisti, līdzjutējus sagaida veseli 5 (!) finālbraucieni (sākums plkst. 12.00), t.sk., 2 finālbraucieni GP ieskaitē un 3 finālbraucieni Eiropas čempionāta ieskaitē.

Un labā ziņa Latvijas līdzjutējiem ir tā, ka Latvijai ir favorīti gan vienā, gan arī otrā motociklu klasē. Protams, mūsu galvenās cerības saistās ar blakusvāģu klasi, kur ceram gan uz uzvaru Latvijas Grand Prix, gan arī uz pārējām godalgotajām vietām, kas ir pa spēkam gan M. Rupeika / H. Kurpnieka, gan arī brāļu Daideru ekipāžām.

Ne tik augstus rezultātus varam sagaidīt Eiropas čempionātā Kvadri OPEN klases vērtējumā, tomēr domājams, ka arī šajā klasē Latvijas sportisti neizskatīsies bāli, un cīnīsies vismaz par vietām pirmajā sešiniekā.

Un tiem līdzjutējiem, kuri gribēs izbaudīt Pasaules čempionāta priekus gan sestdien, gan svētdien, gan arī līksmoties “Zelta Zirga” nakts ballē, ir iespēja braukt uz Ķegumu ar teltīm un kemperiem jau savlaicīgi no piektdienas vakara, jo nakšņotājiem kempinga zonā sagatavotā vieta ir peitiekama visiem.

Biļešu cenas uz vietas mototrasē

Sestdien:

Bērniem līdz 7 g.v. un Latvijas invalīdiem bez maksas

Jauniešiem līdz 13 g.v. Ls 3,-

Latvijas pensionāriem Ls 3,-

Pārējiem Ls 5,-

Ieeja Fanu Festivālā Ls 3,-

Ieeja dalībnieku laukumā Ls 5,-

Auto stāvlaukums Ls 2,-

Svētdien:

Bērniem līdz 7 g.v. un Latvijas invalīdiem bez maksas

Jauniešiem līdz 13 g.v. Ls 5,-

Latvijas pensionāriem Ls 5,-

Pārējiem Ls 7,-

Ģimenes biļete (2 pieaugušie + 2 jaunieši / pensionāri) Ls 20,-

Ieeja dalībnieku laukumā (der arī sestdienas biļete) Ls 5,-

Auto stāvlaukums Ls 2,-

Nedēļas nogales biļetes:

Bērniem līdz 7 g.v. un Latvijas invalīdiem bez maksas

Jauniešiem līdz 13 g.v. Ls 6,-

Latvijas pensionāriem Ls 6,-

Pārējiem Ls 10,-

Ģimenes biļete (2 pieaugušie + 2 jaunieši / pensionāri) Ls 25,-

Auto stāvlaukums Ls 3,-

Kempings Ls 7,-

  +1 [+] [-]

, 2009-08-08 12:52, pirms 15 gadiem
es busu un fanosu par bracku

  +1 [+] [-]

, 2009-08-08 13:27, pirms 15 gadiem
cikos tad īsti ir 1-mais brauciens? te rakstīts atklāšana 11:00 un pirmais brauciens 12:00, bet bkf.lv lapā rakstīts ka atklāšana 11:30 un pirmsi brauciens 12:30

     [+] [-]

, 2009-08-09 09:24, pirms 15 gadiem
placis rakstīja: cikos tad īsti ir 1-mais brauciens? te rakstīts atklāšana 11:00 un pirmais brauciens 12:00, bet bkf.lv lapā rakstīts ka atklāšana 11:30 un pirmsi brauciens 12:30
Nu cikos tad iisti ir, tagad paraadiijusies info ka ap 13.00?!