Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

4 x 4 rallija karuselis jaunā trasē

Jānis Pārums

4 x 4 rallija karuselis jaunā trasē
Jānis Naglis / Jānis Naglis
Foto: Iveta Kaminska (AutoEuro)

9. augustā Gulbenes rajonā Staru pagasta "Staru" mototrasē (ceļš P37 Gulbene - Madona, sestajā kilometrā pagrieziens "Stāķi 2", tālāk sekot norādēm) notiks apvidus rallija – karuseļa čempionāta 3. posms "Staru Rugāji 2008".

Lai arī sacensībām dalību pieteikušas neliels skaits ekipāžu, interesanta cīņa solās izvērsties abās klasēs. T1 klasē galvenie konkurenti būs ekipāžas Jānis Naglis/ Jānis Naglis juniors (Mitsubishi Pajero, “RE Autoklubs”) un Iļja Kuzņecovs/ Andrejs Nešins (Mitsubishi L201). Krievijas sportistiem sacīkste būs jo sevišķi saistoša, jo rallija – karuseļa sacensībās Latvijā viņi piedalīsies pirmo reizi. Diemžēl atkal trasē nebūs vērojams neviens no dzeltenajiem “OSCariem”. Iespējams, ka tieši tāpēc T1 klasē nebūs pietiekams skaits ekipāžu, lai sportisti gūtu ieskaites punktus šajā posmā.

Toties sīva cīņa solās būt N1 klasē. Pēc diviem posmiem šobrīd vadībā ar sešu punktu pārsvaru izvirzījusies ekipāža Raivis Zeltiņš/ Mārtiņš Tūters (Mitsubishi Pajero, “Saule aust Alūksnē un riet Ventspilī”), kuri pārliecinoši uzvarējuši gan “Lankalnu”, gan “Lukstu” trasēs. Vai viņiem izdosies atkārtot uzvaras braucienu trešo reizi, to grūti prognozēt, jo tuvākais konkurents ir šo sacensību organizators Jānis Auziņš (Mitsubishi Pajero), kas braucot kopā ar Kristīni Tūmiņu, “Lukstu” trasē finišēja otrais. Arī ekipāža Ivans Bergmanis/ Nikolajs Majstrovičs (Mitsubishi Pajero, “Novators”) ir sīvi pretinieki. Ja “Lankalnu” trasē puiši finišēja otrie, tad “Lukstos” viņus pievīla tehnika. Cerams, ka sajūga problēma ir atrisināta un Ivans, kas mīl asu un spraigu braukšanas stilu, skatītājiem parādīs nevienu vien skaistu lēcienu trases tramplīnos. Kā vienu no konkurentiem jāmin arī ekipāža Guntars Laugalis/ Māris Deklaus (Mitsubishi Pajero, “Liepājas rallija komanda”), kuri, lai gan brauc prātīgi un it kā mierīgi, vienmēr bijuši galvenie konkurenti cīņā par medaļām. Šogad viņu tehnika “niķojas” un mašīna nebrauc tik ātri, kā Guntars vēlētos.

Tā kā “Staru” mototrasē 4 x 4 apvidus automašīnām sacensības tiek rīkotas pirmo reizi, tad šoreiz tas būs interesants pārsteigums visiem braucējiem. Kā pastāstīja sacensību organizators Jānis Auziņš, sacīkste būs interesanta gan braucējiem, gan skatītājiem, jo paugurainajā apvidū braukšana galvenokārt būs pa motokrosa trasi, kurā ir gan asi līkumi, gan pauguri, gan tramplīni un sportisti ar saviem džipiem varēs izpildīt pa skaistam lēcienam. Apļa garums ~ 3,8 kilometri. Segums – 80% smilts, 16% smilšmāls (lietus laikā dubļi), 4% tramplīni.

Informāciju sagatavoja:
Iveta Kaminska, LAF 4x4 komisijas preses sekretāre

     [+] [-]

, 2008-08-08 14:49, pirms 16 gadiem
Gulbene - autosporta galvaspilsēta.

     [+] [-]

, 2008-08-08 18:22, pirms 16 gadiem
Būšu viens no tiesnešiem....
Tākā sanāks arī kaut ko redzēt..