Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autošosejas sacensības Biķerniekos

Svētdien, 13. jūlijā, Biķerniekos notiks vienas no gada aizraujošākajām sacensībām Nacionālajai klasei pa Ovāla trasi, informē rīkotāji.

Trase ir salīdzinoši īsa – nepilni divi kilometri, tāpēc vienā braucienā sportisti veiks 25 apļus, šķērsojot arī nelielu līkumu caur kartodromu. Šī iemesla dēļ skatītāji īpaši tiek aicināti uz starta-finiša tribīnēm, jo tur skata leņķim pavērsies vairāki līkumi. Īsās distances dēļ Ovāla trasē sportisti parasti izretojas un skatītāji var vērot sacīksti gandrīz vai nepārtraukti.

Šis būs jau ceturtais pēc kārtas Latvijas čempionāta posms un "BaTCC" (Baltic Touring Car Championship) 5. posms. Ņemot vērā to, ka punkti abos šajos čempionātos tiek skaitīti atsevišķi, tad pašreizējā kopvērtējumā līderpozīcijas ir atšķirīgas: čempionāta līderis ar nelielu punktu pārsvaru ir "SRT" komandas sportists Jānis Kārkliņš (66.p.), bet viņam cieši seko "Eastnautic" komandas braucējs Uldis Timaks (64.p.). Neveiksme iepriekšējā posmā, vienā no braucieniem Pērnavā, Eastnautic komandas braucēju Didzi Popi ir atbīdījusi uz trešo vietu čempionāta kopvērtējumā (51.p.).

Savukārt Baltijas čempionāta ieskaitē līderu trijnieks ir sekojošs: Uldis Timaks (99.p.), Jānis Kārkliņš (86.p.), Armands Keišs (81.p.). Patīkami, ka spraigajās cīņās par čempiona titulu ir metušies arī HGK komandas braucēji, kas šogad debitēja Pērnavas posmā 28.jūnijā: Gvido Elksnis, kas pagājušo gadu Nacionālās klases sezonas kopvērtējumā izcīnīja 5.vietu, un HGK komandas boss Harijs Šķupelis.

13.jūlija Ovāla sacensībās savas korekcijas rezultātos ieviesīs ne tikai līkums caur kartodromu, bet arī svars, kas braucējiem jāliek klāt atkarībā kā finišēts iepriekšējā sacīkstē Pērnavā. Turklāt nacionālā klase vēl joprojām starta vietas izlozē un otrā braucienā startē apgrieztā secībā, kā izlozēts.

Informāciju sagatavoja:
Antra Bārbale