Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvieši uzsāk supermoto sezonu Holandē

No Latvijas supermoto sportistiem kā pirmais 2009. gada sezonu uzsāka Miks Peleckis, kurš pagājušās nedēļas nogalē piedalījās Holandes pilsētā Zwolle notikušajās halles superkrosa un supermoto sacensībās.

Bez Latvijas sportista, sacensībās piedalījās arī braucēji no Holandes, Beļģijas, Dānijas un Anglijas. Sacensības notika nacionālajā un internacionālajā klasēs, pa diviem braucieniem katrā dienā un superfināls, kurā tikās ātrākie braucēji no abām klasēm.

Sestdienas divu braucienu summā tika izcīnīta ceturtā vieta, priekšā palaižot holandieti, 2004. gada Eiropas čempionu un četrkārtēju Holandes čempionu Marcel van Drunen, Dānijas čempionu Mikkel Caprani un 2008. gada Eiropas S3 klases čempionu angli Oliver Pope.

Arī svētdien ceturtā vieta kopvērtējumā, kaut gan bija reāla iespēja rezultātu uzlabot. Vērtīgi punkti tika zaudēti epizodē, kad kāds holandiešu sportists apzināti mēģinot izsist mūsu braucēju no trases, krita pats un neveiksmīgā veidā abi motocikli saāķējās kopā.

Superfinālā mūsu sportists no starta aizbrauca pirmais un kā līderis brauca apmēram pusi no brauciena, bet tad nelielas tehniskas ķibeles rezultātā bremzējot tika nobloķēts priekšējais ritenis, kritiens un finālā 9. vieta.

Informāciju sagatavoja :
Epro sporta aģentūra