Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kartinga seriālā "XL Rīga Junior Cup" otro posmu pēc kārtas uzvar Tenis

Juris Grīns
Juris Grīns

Kartinga seriālā "XL Rīga Junior Cup" otro posmu pēc kārtas uzvar Tenis
Foto: Openkart.lv

Īres kartingu seriālā "XL Rīga Junior Cup" aizvadīts jau trešais posms. Šoreiz sacensības pulcēja 25 dalībniekus.

Kopējā ieskaitē uzvara otrā posma uzvarētājam Kristapam Tenim, otrais viņa brālis Oskars Ernests, bet trešais Openkart labi zināmais Šauļu jaunais braucējs Orests Burgaila.

Tāpat kā pirmajos divos posmos, arī šoreiz uzreiz aiz pjedestāla Rodrigo Kākers, aiz viņa Otīlija Grandberga, bet pirmo sešinieku noslēdza labākais no Junioru Iesācēju ieskaites - Ralfs Jansons. Šajā ieskaitē otrais Ģirts Sabulis (kopējā ieskaitē 8. vieta), bet trešā Patrīcija Sakoviča (kopējā ieskaitē 11. vieta).

Vienpadsmit Junioru Kidu vidū ļoti sīvā cīņā otro uzvaru izcīnīja Klāvs Hāns, otrais Martins Lapiņš, bet trešais Rodrigo Tauriņš, kuram ne mazāk sīva cīņa par atlikušo vietu uz pjedestāla ar Kārli Brensonu un Mārko Vēveri. Kidu Iesācēju ieskaitē uzvara Ralfam Dzenim, otrais Tomass Pekuss, bet trešā vieta Ernestam Grebņickim.

Pēc aizvadītiem trim posmiem līderis ir Kristaps Tenis, otrais viņa brālis Oskars, bet trešais Kākers. Izlaižot trešo posmu, uz ceturto vietu atkrita pirmā posma uzvarētājs Edgars Lielgalvis, bet pirmo sešinieku noslēdz Jānis Kozlovskis un Otīlija Grandberga. Junioru Iesācēju ieskaitē līderis ir Sabulis, aiz viņa Jansons, bet trešais Mārtiņš Dombrovskis. Starp meitenēm pārliecinoši pirmā ir Otīlija. Kidiem līderis ir Martins Lapiņš, otrais Marko Vēveris, bet trešais Klāvs Hāns. Kidu Iesācēju ieskaitē vadībā ir Tomass Pekuss, otrais Grebņickis, bet trešais Emīls Jānis Nusbaums. Kidos līdz šim tikai viena meitene piedalījusies - otrajā posmā Sofija Bogustova.

Rezultāti: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Kopvērtējums: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Tagad divu nedēļu pauze un 17. decembrī jau Ziemassvētku noskaņās aizvadīsim ceturto posmu. Šajās sacensībās piedalās juniori vecumā no septiņiem gadiem līdz 2008. gadā dzimušajiem un var piedalīties jebkurš, ja vien ir kaut neliela pieredze braukšanā ar īres kartingiem, vēlams, ka ir braukts arī XL Rīga kartinga nams. Braucēji, kuri auguma parametru, vecuma vai meistarības līmeņa dēļ vēl pieaugušo kartus nevar izmantot, trasē dodas ar bērniem paredzētiem superdrošiem Sodi LR5 kartiem, kas ir lēnāki, bet ļauj attīstīt savas iemaņas.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības