Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šlēgelmilhs: ''Saņēmu sodu, lai arī nebiju vainīgs''

Šlēgelmilhs: ''Saņēmu sodu, lai arī nebiju vainīgs''
Haralds Šlēgelmilhs Nirnbergas trasē
Foto: www.racecam.de

Lai arī sākotnēji viens no Latvijas labākajiem autosportistiem Haralds Šlēgelmilhs Vācijā, Nirnbergā, "Porsche Carrera Cup Deutschland 2010" čempionāta ceturtajā posmā izcīnīja septīto vietu, vēlāk sportists tika sodīts un kopvērtējumā atkrita uz 14. vietu.

Kvalifikācijas braucienos, kuri notika Nirnbergas pilsētas ielās, ātrāko laiku uzrādīja Nikolas Armindo. Šlēgelmilhs, līderim zaudējot 0,7 sekundes, palika 13. vietā. Sacīkstēs jau pēc pāris apļiem Šlēgelmilhs spēja pakāpties uz desmito vietu, bet sacīkstes viņš noslēdza septītajā vietā. Taču divas stundas pēc sacīkstēm tiesneši sodīja Šlēgelmilhu un vēl vienu sportistu, kas kopvērtējumā mūsu pilotu atsvieda uz 14. vietu.

''Lai arī kvalifikācijā zaudēju tikai 0,7 sekundes, varēju nobraukt arī labāk," portālam Sportacentrs.com atzina Haralds. "Šoreiz rezultāti bija ļoti blīvi (16. vieta līderim zaudēja 0,8 sekundes – aut.), tāpēc, ja būtu nobraucis nedaudz labāk, būtu pakāpies augstāk."

"Runājot par pašām sacīkstēm, tad starts un pats brauciens izdevās labs, vienīgi beigās saņēmu sodu. Divas stundas pēc rezultātu pasludināšanas man tiesneši iedeva 30 sekunžu sodu, lai arī šoreiz galīgi nebiju vainīgs. Viens sportists mani pilnībā nospieda no trases un tā rezultātā es vairs nevarēju apstāties, un ieskrēju sev priekšā braucošajam. Pēc tam es jautāju tiesnešiem, kāpēc jūs man iedevāt sodu, jo mani taču nospieda no trases un tikai tāpēc ieskrēju sev priekšā braucošajam. Uz ko man tiesneši atbildēja – bet nu avārija taču bija. Es saku, ka jā, bija, jo mani nospieda no trases. Es atkal prasu, bet kāpēc tad man ir sods? Viņš atkal atbild, ka mēs arī otram pilotam iedevām sodu. Es viņam vēlreiz pajautāju – bet kāpēc man ir sods? Tiesnesis padomāja un pateica, ka tā vajag...''

"Bet, kā ir tā ir. Ko nu vairs. Galvenais, ka komanda bija apmierināta ar manu sniegumu un viss šobrīd notiek ar pozitīvu līkni. Cik pilotus apdzinu trasē? Četrus apdzinu, viens izstājās un vienam pagāju garām avārijas rezultātā."

"Tagad ir lielāka pauze un tad jau turpināšu braukt šajā pašā čempionātā. Vai ir kaut kas zināms par formula čempionātu? Kaut kāda skaidrība būs augusta sākumā, taču pagaidām, kamēr vēl nekas īsti nav zināms, neko negribu teikt. Šobrīd palīdzēšu tēvam 333 trasē sagatavoties gaidāmajām kartingu izturības sacensībām, tā kā darāmā šobrīd pietiek."

  +9 [+] [-]

, 2010-07-07 19:45, pirms 14 gadiem
Njāā, tas sods izklausās galīgi stulbs!!

  +9 [+] [-]

, 2010-07-07 19:47, pirms 14 gadiem
laikam jau visos sporta veidos mūs apbižo, diemžēl

  +6 [+] [-]

, 2010-07-07 20:13, pirms 14 gadiem
Lai neapbižotu, jābūt galvastiesu pārākam par citiem. Ticu, ka Haralds būs izcils braucējs.

  +3 [+] [-]

, 2010-07-07 21:08, pirms 14 gadiem
cik var neveikties, jāiet pie zīlniecēm, lai lāstu noņem vai jānoalgo kāds no tiem Āfrikas šamaņiem

  -1 [+] [-]

, 2010-07-08 01:03, pirms 14 gadiem
Ok, visu cieņu Haraldam, bet kādreiz viņš ir pateicis, ka pats nobraucis slikti vai citi ir bijuši ātrāki?

  +3 [+] [-]

, 2010-07-08 02:21, pirms 14 gadiem
gincss rakstīja: Ok, visu cieņu Haraldam, bet kādreiz viņš ir pateicis, ka pats nobraucis slikti vai citi ir bijuši ātrāki?
Ir gan pateicis un atzinis savas kļūdas, kad tās bijušas paša izraisītas, tā kā šis uzbrauciens galīgi nevietā.

     [+] [-]

, 2010-07-08 08:11, pirms 14 gadiem
gincss rakstīja: Ok, visu cieņu Haraldam, bet kādreiz viņš ir pateicis, ka pats nobraucis slikti vai citi ir bijuši ātrāki?
Cik esmu runājis ar viņu, Haralds vienmēr pret sevi noskaņots kritiski...
Varēju labāk, pats kļūdījos u.t.t.
Arī šajā rakstā - varēju nobraukt arī labāk.....tāpēc, ja būtu nobraucis nedaudz labāk, būtu pakāpies augstāk."

  +4 [+] [-]

, 2010-07-08 11:31, pirms 14 gadiem
Vācu lapā rakstīts- wlaziks saņēma sodu par schlegelmilha izstumšanu no trases, slegelmilchs par to ka uz trases netīrās daļas nevarēja nobremzēt un ieskrēja Raunera auto...... sviests pilnīgs.
Vēl latviešu mehs Dainis teica, ka pirmoreiz šogad redzējis ka komandas šefs Franz bija tik sašutis par sporta komisāru lēmumu,kur sākumā ierakstīts bija "izvēlēta par daudz otimistiska apdzīšanas līnija"krēslu aizlidināja pa gaisu tiesnešu mājā un teica, ka apelāciju DMSB iesniegs par neprofesionālu tiesnešu darbu.