Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

''MotoGP'' sākas ar nakts sacīksti

''MotoGP'' sākas ar nakts sacīksti
Keisijs Stoners centīsies aizstāvēt savu titulu
Foto: AFP

Jau šīs nedēļas nogalē tiks dots starts pirmajam jaunās sezonas ''MotoGP'' posmam, kurš tiks aizvadīts Katarā, Losailas trasē. Zīmīgi, ka šis pirmais posms tiks aizvadīts naktī.

Atgādināsim, ka pagājušajā gadā prestižākajā ''MotoGP'' klasē uzvaru kopvērtējumā izcīnīja "Ducati" komandas braucējs Keisijs Stoners, kurš par 83 punktiem apsteidza "Fiat Yamaha" komandas braucēju Valentīno Rossi. Trešais veiksmīgākais pilots 2007.gada sezonā bija "Repsol Honda" komandas braucējs Dani Pedrosa.

Noteikti, ka Rossi šogad gribēs atspēlēties Stoneram par pagājušo gadu, taču arī austrālietis nedomā padoties un ir gatavs cīņai. ''Esmu priecīgs, ka jau šajā nedēļā sākās jaunā sezona. Manas komandas inženieri ziemas periodā motociklam atklāja un uzlaboja dažas būtiskas nianses. Tas, ka pirmais posms tiks aizvadīts naktī, mani nebaida, jo jau junioru vecumā esmu braucis nakts sacensībās.''

Arī viņa galvenais konkurents uz titulu Valentīno Rossi ir gatavs pirmajam posmam, kur itālis cer, ka visas pagājušā gada problēmas viņam ir palikušas aiz muguras. ''Esmu priecīgs, ka tūlīt sāksies jaunā sezona. Ir pagājis ilgs laiks pēc pēdējām sacensībām, tāpēc ar nepacietību gaidu pirmā posma startu. Mūs sagaida smags uzdevums, taču zinu, ka visa "Fiat Yamaha" komanda tam ir gatava.''

Jau šodien tiks aizvadīti pirmie brīvie treniņbraucieni. Rīt piloti sacentīsies kvalifikācijā, bet svētdien tiks dots starts šim pirmajam posmam.
Patīkama ziņa ir saņemta no televīzijas kanāla TV5, kurš šogad turpinās tiešraidē translēt ''MotoGP'' sacensības. Uzreiz gan jāziņo, ka pirmo Kataras posmu tiešraidē redzēt nevarēs, taču tā atkārtojums būs pieejams 15.martā plkst. 22.00.

''MotoGP'' nakts testi Losailas trasē



Izmantotie resursi:
www.motogp.com
moto.gpupdate.net

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-09 18:01, pirms 17 gadiem
rossi protams labākais, taču pagājušo sezonu viņš beidza trešajā vietā, nevis, kā rakstā minēts otrajā. otrais bija pedrosa, kurš pēdējā sacīkstē apsteidza rossi gan trasē, gan kopvērtējumā!!!