Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Populārākais motosportists - Lauris Freibergs

Populārākais motosportists - Lauris Freibergs
Lauris Freibergs
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

15. augustā Brocēnos, ''Bērzu'' trasē, ''Battery Superkausa'' posma ietvaros tika veikta skatītāju aptauja. Tika apjautāti ap simts skatītāju, kuri bija ieradušies vērot priekšpēdējo posmu ''Superkausa” sacīkstēs.

Lai gan svelmainajā saulē cilvēku atsaucība anketas aizpildīšanai nebija liela, jo tiklīdz iegādājušies ieejas biļetes, visi steidzās vērot motokrosu, tomēr tie, kas anketas aizpildīja, darīja to ar prieku, ik pa laikam pasmaidot, pārdomājot atbildes un arī pajokojot. Atsaucīgāki izrādījās vīrieši - jaunākajam bija 16, bet vecākajam - 73 gadi. Sievietes anketu aizpildīšanu atstāja vīriešu ziņā, sakot, ka motokrosā tie ir labāki speciālisti nekā viņas. Tomēr anketas aizpildīja arī sievietes vecumā no 21 līdz 44 gadiem. Līdz ar to izdevās noskaidrot pēc skatītāju domām populārākos sportistus un komandas, to, kas piesaista motokrosā, ka arī, kur uzzināja par ''Superkausa” sacensībām.

Lielākā daļa skatītāju atzīmēja, ka apmeklē ''Battery Superkausu” atkārtoti. Bija arī tādi, kas uz šīm motokrosa sacensībām bija ieradušies pirmo reizi, tomēr tādu bija krietni mazāk.

Kas tad piesaista motokrosā? Visvairāk tika minētas tādas atbildes kā ātrums, motocikli, braucēji, sacīkstes, azarts, asas izjūtas un adrenalīns. Piesaista arī esošie un bijušie sportisti – Lauris Freibergs un Vitālijs Bobkovs. Bija arī tādas atbildes kā dubļi, skaņas, alus, meitenes un avārijas, tiesa gan šos variantus minēja vīrieši. Savukārt sievietes motokross vairāk piesaista ar to, ka tajā piedalās vīrs, draugi, radinieki un citi skaisti vīrieši. Uz šo jautājumu nebija grūtību atbildēt pat tiem, kuri uz „Superkausa” sacensībām bija ieradušies pirmo reizi, tomēr nākamais jautājums skatītājos izraisīja pārdomas un lika aizdomāties, jo daži nevarēja nosaukt nevienu braucēju, bet daži šaubījās, kuru nosaukt par populārāko.

Par populārākajiem sportistiem tika minēti 25 braucēji. Trešdaļa skatītāju anketās par populārāko atzina Lauri Freibergu, tad tam sekoja Gundars Gaušis, Kristers Serģis, Pauls Jonass, Vitālijs Bobkovs un Matīss Karro. Mazāk balsu saņēma Augusts Justs, Guntis Bergmanis, Gatis Stepiņš, Jānis Spundiņš, Mārtiņš Aleksandrovičs un Pauls Ozols.

Par populārāko komandu tika atzīta ''Rodeo MX Racing Team'', tad par vienu balsi no tās atpaliek ''Rockstar F.F.F. Pūre'' un trijnieku noslēdza ''VV Moto Racing Team''. Uz reiz aiz šīm komandām seko ''AP Motokurzeme'', ''Saldus motoklubs'', ''X-Dobele'', ''Moto X'' un ''MX4 Dobele''.

Informāciju par ''Superkausa” sacensībām aptaujātie skatītāji uzzināja no afišām, vides reklāmas, internetā, no Moto-X mājaslapas, preses, radio – Kurzemes Radio un Saldus Radio. Bez šiem masu saziņas līdzekļiem par Superkausa sacensībām skatītāji uzzināja arī no draugiem un paziņām, bukletiem, pasākuma organizatoriem un sponsoriem.

Cilvēki ne tikai atbildēja uz jautājumiem anketā, bet labprāt uzdeva arī savus, tomēr tie bija mazāk saistīti ar motokrosu un ''Superkausa” sacensībām. Lai gan skatītāji bija ieradušies vērot motokrosu, tomēr to sejās varēja manīt sajūsmu, jo viņiem bija dota iespēja ar anketu palīdzību noteikt un paust viedokli par viņuprāt populārākajiem sportistiem un komandām.

Izmantotie resursi:
moto-x.lv