Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autokrosa čempionāts turpinās Priekulē

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Autokrosa čempionāts turpinās Priekulē
Foto: Viesturs Saukāns

Sestdien, 7. augustā, Priekulē, Pilskalnu trasē, pulksten 11:00 sāksies Latvijas autokrosa čempionāta ceturtais posms. Sacensība aizsāks seriāla finiša spurtu – atlikušie trīs posmi Priekulē, Smiltenē un Bauskā tiks aizvadīti viena mēneša laikā. Cīņā par čempiontituliem klasēs nojaušami pretendenti, taču kopumā situācija neprognozējama.

1600 klasē kopvērtējuma vadībā atrodas Andis Kļava, kurš sakrājis 55 punktus. Viņš, kā arī salacgrīvietis Reinis Lilienšteins būs galvenie šī posma uzvaras pretendenti. Ja uzvarēs Kļava, viņš nostiprināsies kopvērtējuma vadībā un pēdējos divos posmos pareiza stratēģija, nevis pārgalvīga braukšana būs galvenais uzdevums ceļā uz čempiona titulu. Tomēr pēdējās sacīkstēs ievērojamu ātrumu demonstrē Reinis Lilienšteins. Viņš pirms sezonas tika uzskatīts par galveno titula pretendentu, taču sezonu sabojāja neveiksmīgi pirmie divi posmi. Veiksmīga pakaļdzīšanās Reinim var atnest medaļu. Klasē spēcīgs būs arī jaunais valmierietis Andis Vanters, bet pārsteigumus var sarūpēt kuldīdznieks Jānis Grīnvalds, mārupietis Jānis Lideris un citi.

2000 Super klasē ir vairāki uzvaras pretendenti – kopvērtējuma līderis ventspilnieks Jānis Berķis, viņa sekotāji kopvērtējumā Māris Ločmelis un Jānis Spīķis. Tā kā jēkabpilietis Aldis Kasparovičs nav startējis visos posmos, viņš par čempiona titulu necīnās, taču šajā sacīkstē noteikti būs uzvaras pretendents. Jāpiebilst, ka pērn tieši Pilskalnu trasē Kasparovičs guva sen gaidītu uzvaru autokrosā.

Open klasē šis posms solās būt sarežģīts, jo vairāki dalībnieki nav pieteikušies, līdz ar to pastāv iespēja, ka klase negūs kopvērtējuma punktus trūkstošā kvoruma dēļ. Taču, jebkurā gadījumā salacgrīvieša Raimonda Jerāna, ogrēniešu Jāņa Kozlovska un Jāņa Vanaga cīņa būs aizraujoša.

B600 bagiju klasē ir ļoti saspringta kopvērtējuma situācija, jo siguldietis Ģirts Zīle, baložnieks Aigars Liškovskis, ventspilnieks Otto Vočtavs un mārupietis Jānis Baumanis satilpuši divu punktu robežās! Tomēr galvenie favorīti, šķiet, būs Zīle un Liškovskis, gan Priekulē, gan sezonā.

Pilskalnu trasē notiks Latvijas čempionāta trešais (priekšpēdējais) posms arī D-12 kravas automašīnām. Teorētiski iespējams, ka jau čempiona godā trasi pametīs šā brīža līderis cēsnieks Bruno Leimanis. Taču viņa konkurenti Kristaps Eglītis un Aldis Grantiņš ir pietiekami spēcīgi, lai
neļautu Leimanim gūt izšķirošo punktu pārsvaru. Priekules sacīkste tiks vērtēta arī Baltijas kausa ieskaitē – par titulu cīnīsies bagiju D-3A klases braucēji. Latvijas favorīti būs jēkabpilieši Māris Līcis un Jānis Ščerbickis, kuri cīnīsies pret spēcīgiem Igaunijas un Lietuvas sportistiem.
Latvijas kausa izcīņu turpinās arī VAZ Klasika klases braucēji, kuru pārliecinošs līderis ir Imants Kolomenskis.

Dalībnieku saraksts un cita informācija Autocross.lv - ziņas, informācija, apskati.