Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Siliņš uzvar Stelpē

Andrejs Siliņš

Stelpē sestdien aizvadīts Latvijas čempionāta endurokrosā trešais posms. E1 klasē teicamu sniegumu uzrādīja 17 gadus jaunais sportists Edgars Siliņš, izcīnot godpilno pirmo vietu, apsteidzot Eiropas čempionāta enduro dalībnieku igauni Toivo Nikopensiusu.

Savukārt, E2 klasē pirmais Lauris Ermanis un E3 klasē Jānis Vinters. Senioru klasē pārliecinoši pirmais finiša karogu sasniedza pieredzējušais 2008. gada Eiropas čempionāta enduro dalībnieks, Eiropas čempions Artūrs Robežnieks. Čempionāta jaunākajā klasē 85ccm šoreiz labākais rezultāts Gintam Filipsonam.

Pēc solo klases braucieniem uz starta stājās kvadraciklu klases braucēji, tostarp trīs meitenes. Pēc neveiksmīga kritiena no brauciena izstājās kopvērtējuma līderis Matīss Cers, līdz ar to kvadri open klasē uzvara Andrim Grāviņam. Meiteņu konkurencē labāko rezultātu uzradīja Monta Dišlere - Kirilko.

Nākamais Latvijas čempionāta endurokrosā posms 16. augustā Jēkabpilī.

Paralēli Latvijas čempionātam norisinājās arī Latvijas Motosporta Federācijas (LaMSF) kausa izcīņā endurokrosā. Starta pirmajā līkumā veiksmīgi kā pirmais devās C klases pārstāvis Jānis Baunis, kas arī stundas ilgajā braucienā savā klasē saglabāja līdera pozīciju. Hobby klasē pirmā vieta Arvim Bumbierim un patiesi priecīgs par izcīnīto godpilno pirmo vietu bija senioru klases pārstāvis Raitis Evarsons.

Lai ar endurokrosa sacensības paredz atšķirīgus brauciena laikus no stundas līdz divām stundām, spraiga cīņa ierasti starp sportistiem izvēršas absolūtajā kopvērtējumā. Šeit sīva cīņa bija gan starp zināmo dueli – Madaru Purekli un Jāni Vinteru, gan starp Edgaru Siliņu un Toivo Nikopensiusu, kā arī senioru klases pārstāvi Artūru Robežnieku kurš gan saskaņā ar notikumiem braucienu beidza 30 minūtes ātrāk, pavadot trasē nevis divas, bet pusotru stundu. Kopvērtējuma pirmo trijnieku rezultātā veidoja Jānis Vinters, Madars Pureklis un Edgars Siliņš, vadošo čempionāta klašu pārstāvji.

Jau vairākus gadus Stelpes "Pīlādžu" mototrasē norisinās motokrosa sacensības. Tomēr zīmīgs būs 2008. gads, jo šeit Latvijas čempionāts endurokrosā norisinājās pirmo reizi. Atšķirībā no citiem sacensību posmiem Stelpē lielu daļu no trases veidoja tieši motokrosa posmi, kas daudziem dalībniekiem bija visnotaļ jauns un nepieredzēts pārbaudījums. Savukārt, skatītajiem tā bija iespēja vērot gan motokrosa cienīgu braucienu, gan apzināt enduro sporta veida specifiku.

2008. gada Latvijas čempionāta endurokrosā 3. posma kopvērtējums

Latvijas čempionāts endurokrosā
85ccm klase:
1. Gints Filipsons;
2. Uldis Spulle;
3. Rihards Ozoliņš;
E1 klase:
1. Edgars Siliņš;
2. Toivo Nikopensius;
3. Madars Pureklis;
E2 klase:
1. Lauris Ermanis;
2. Armands Jankovskis;
3. Ģirts Ārstenieks;
E3:
1. Jānis Vinters;
2. Kristaps Bajārs;
3. Jānis Rasmanis;
Senioru klase:
1. Artūrs Robežnieks;
2. Ivars Tele;
3. Ivars Miķelsons

LaMSF kausa izcīņa endurokrosā
Hobby klase:
1. Arvis Bumbiers;
2. Jurijs Žižkuns;
3. Arnis Baumanis;
C klase:
1. Jānis Baunis;
2. Andris Ušakovs;
Veterānus klase:
1. Raitis Evarsons;
2. Ričardas Dounelavičus
3. Vilnis Jenčs

Informāciju sagatavoja
Dace Tribocka
LaMSF enduro komisijas preses sekretāre

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-07-06 15:15, pirms 16 gadiem
Spealer rakstīja: Jap, tas esmu es.

neapniik tev spamot??

un luudzu >_> ja tas buutu tu te neseedeetu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja