Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Danika Patrika var pievienoties NASCAR komandai

Danika Patrika var pievienoties NASCAR komandai
Danika Patrika
Foto: AFP/Scanpix

Pašlaik viena no populārākajām sievietēm - sacīkšu braucējām Danika Patrika, kas pārstāv "Andretti Green Racing" komandu "Indy racing league" (IRL) čempionātā, jau tuvākajā laikā varētu pievienoties NASCAR komandai "JR Motorsports" un piedalīties "Nationwide" čempionātā.

Ziemeļamerikas mediji ziņo, ka Danika Patrika jau tuvākajā laikā varētu parakstīt līgumu ar "JR Motorsport" komandu, kuru vada Deils Ernhards juniors, par piedalīšanos "Nationwide" sacīkšu seriālā. Tāpat tiek ziņots, ka debiju NASCAR sacīkstēs Patrika varētu piedzīvot ne ātrāk kā 2010. gada februārī, Deitonas trekā. Zīmīgi, ka gan Danikai Patrikai, gan "JR Motorsport" komandas "Chevrolet" mašīnai ar 88 numuru ir viens un tas pats sponsors – IT kompānija "GoDaddy.com".

Jāpiebilst, ka pašlaik pasaulē populārākajai autosportistei ir noslēgts triju gadu līgums ar "Andretti Green Racing" komandu un zinot, ka IRL čempionātā nākamsezon būs 17 sacīkstes, gandrīz vai droši var apgalvot, ka pilnu NASCAR sezonu viņa neaizvadīs, vien piedalīsies sacīkstēs, kuras būs no IRL čempionāta posmiem brīvajā laikā. Tāpat jāpiebilst, ka Patrika, visdrīzāk, aizvietos uz "Penske Racing" komandu aizgājušo Bredu Keselovski, kurš nākamajā sezonā piedalīsies "Sprint Cup" seriālā.

Vēl ne tik sen autosporta aprindās bija dzirdamas runas, ka Danika Patrika varētu piedalīties arī F1 sacensībās, kādas jaunās komandas sastāvā, taču pati sportiste šādu iespēju noraidīja, par pašreizējo prioritāti izvēloties Ziemeļamerikas autosporta seriālus.

Atgādināsim, ka šī gada IRL čempionātā Danika Patrika ieņēma piekto vietu, aks arī ir viņas labākais rezultāts karjerā, tāpat viņa tās laikā ir piedalījusies 81 sacīkstē, izcīnījusi vienu uzvaru (pirmā sieviete, kas ir spējusi izcīnīt uzvaru kādā no IRL posmioem) un trīs "pole positions". Bez tam amerikānietes kontā ir 2005. gada sezonas IRL čempionāta labākā debitanta balva un vairākas seriāla populārākā braucēja balvas.

Izmantotie resursi:
sportingnews.com


, 2009-11-05 19:25, pirms 15 gadiem
malacīte! Novēlu panākumus arī turpmāk!
Andžejs Ļebedevs.

Ļebedevam 12. vieta "Grand Prix" trešajā posmā

LETA. Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs Vācijā izcīnīja 12. vietu pasaules spīdveja čempionāta jeb "Grand Prix" trešajā posmā.
Pauls Jonass. Foto: @piclabphoto34
2

Jonasam avārija un 29. vieta MXGP posma kvalifikācijā

LETA. Latvijas motosportists Pauls Jonass sestdien pasaules motokrosa čempionāta Francijas "Grand Prix" kvalifikācijā MXGP klases sacensībās piedzīvoja avāriju pirmajā pagriezienā un izstājās, ierindojies 29. vietā.
Makss Verstapens. Foto: Joao Filipe/PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Verstapens uzvar Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā

LETA--AFP/DPA. "Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Imolas trasē bija ātrākais Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā.