Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Uģis Gross otrais Eiropas kausa posmā F- 2

Kristaps Zālītis

Sestdien Somijas pilsētā Ekenas beidzās Eiropas kausa izcīņas pirmais posms ūdensmotosportā formulas F- 2 klasē. Par posma uzvarētāju kļuva somu sportists Mikijs Forss, otro ietu ieņēma “Kalnciems Racing Team” pilots Uģis Gross, trešais bija Uvis Slakteris no “Riga Powerboat Team”.

Eiropas kausa izcīņas pirmais posms aizritēja vienlaicīgi ar Skandināvijas atklātā čempionāta otro posmu. Sacensībās sportistiem bija jāveic 25 apļu septiņu boju distance. Iepriekš pavisam negaidīti pirmo starta pozīciju izcīnīja šo sacensību debitants liepājnieks Mārtiņš Bergholcs ( “Riga Powerboat Team”), aiz sevis atstājot Mikiju Forsu ( Somija) , Svenu Jānsonu ( Zviedrija), Uģi Grosu ( “Kalnciems Racing Team”) un citus braucējus.

Pēc starta gan pavisam drīz līderu pozīcijā izvirzījās Mikijs Forss, savukārt Uģis Gross tika līdz otrajai pozīcijai, bet Uģis Slakteris – līdz trešajai.

“Sacensības bija interesantas un spraigas,”- pēc brauciena teica “Kalnciems Racing Team” pilots Uģis Gross. “ Varbūt pēc ātruma es varētu cerēt arī pakāpties uz pirmo vietu, taču labi, ka laikā sacīkstes beidzās. Jau braucot malā pēc pēdējā apļa manai laivai sabojājās dzinējs, tā kā esmu laimīgs, ka tā viss beidzās.”

Pirms tam šodien tika veikti sprinta braucieni – pirmajā pārāks bija Mikijs Forss, otrais bija Uģis Gross (“Kalnciems Racing Team”). Otrajā sportisti startē apgriezti ieņemtajai vietai un Mārtiņš Bergholcs ( “Riga Powerboat Team”) no izdevīgās pozīcijas spēja uzvarēt šajā sprintā.

Skandināvijas atklātā čempionāta ieskaitē pēc diviem posmiem nu līderu pozīcijās ir abi šīs dienas veiksminieki Mikijs Forss un Uģis Gross. Skandināvijā vēl šogad būs četri posmi, bet Eiropas kausa izcīņā – divi. Nākamais no tiem 26.un 27 jūlijā Alūksnē, pēdējais septembrī Seviļā.

Informāciju sagatavoja :
“Kalnciems Racing Team”.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja