Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" sāk ieskrieties - pirmā uzvara Polijas Nice spīdveja līgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" sāk ieskrieties - pirmā uzvara Polijas Nice spīdveja līgā
Labs pastiprinājums "Lokomotīvei" šosezon ir austrālietis Rorijs Šleins.

Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejisti guva šosezon pirmo uzvaru Polijas Nice spīdveja līgas čempionātā - apmēram 6000 skatītāju klātbūtnē savā mototrekā ar 52:37 tika pārspēta Lodzas komanda "Orzel". Ar 3 punktiem (zaudējums, neizšķirts un uzvara) pēc trim kārtām "Loko" turnīra tabulā ieņem 3. vietu.

Mačs sākās ar nepatīkamu kuriozu viesu komandai - vienam no viņu līderiem, 2012. gada Itālijas "Grand Prix" ieguvējam (pavisam 10 pjedestāli GP posmos) Antonio Lindbekam nebija, ar ko braukt... Pats viņš bija mototrekā, taču nebija atgādāts vēl Antonio motocikls un ekipējums (gadījās neliels misēklis, tāpēc pats un inventārs uz Daugavpilī brauca atsevišķi). Tas noteikti palīdzēja mājiniekiem jau pašā sākumā vieglāk iegūt pārsvaru, taču tas diezin vai ietekmēja mača galaiznākumu - varēja būt citādāka punktu starpība, taču uzvarējusi "Lokomotīve" būtu tik un tā, jo mājinieki vienkārši bija spēcīgāki.
Divreiz pa 4:2 un divreiz pa 5:1 (pirmo dubultuzvaru atveda Simons Gustafsons un Maksims Bogdanovs, turklāt zviedram šis bija pirmais mačs "Loko" rindās jaunajā sezonā un viņš sevi labi apliecināja - visticamāk, ka paliks sastāvā arī turpmāk) deva 18:6 pēc pirmajiem četriem braucieniem. 5. braucienā viesi izmantoja Bogdanova kritienu un arī guva dubultzuavru 5:1, taču tā nekļuva par pavērsienu mača gaitā. Divas 5:1 uzvaras Ķasta Puodžuka un austrālieša Rorija Šleina izpildījumā, vēl viena - Bogdanovam ar Gustafsonu (mājinieku treneris Nikolajs Kokins bija ne tikai uzaicinājis uz maču Gustafsonu, bet arī pamainījis pārus un tas arī deva labāku rezultātu) pēc 10. brauciena deva jau 17 punktu pārsvaru - 38:21. Bija skaidrs, ka mačs tiks uzvarēts, un atlikušajos piecos braucienos vajadzēja censties palielināt pārsvaru, lai otrā riņķa mačā Lodzā, ja tur gadījumā nāksies zaudēt, iegūtu bonusu jeb vienu punktu (ja otrajā mačā zaudē ar mazāku starpību nekā uzvari pirmajā, tad pienākas punkts).
12. braucienā pirmo reizi mototrekā izbrauca Lindbeks, kura motocikli un ekipējums tomēr tika atgādāti. Brazīliešu izcelsmes zviedrs paspēja piedalīties trijos braucienos un atvest 4 punktus, taču kaut ko glābt viesiem vairs nebija iespējams. Viņiem izdevās tikai nezaudēt ar 20 vai lielāku punktu starpību. Priekšpēdējā braucienā skaistākos apdzīšanas manevrus šajā mačā veica Andžejs Ļebedevs, no ceturtās vietas pēc pirmā līkuma paceldamies uz otro vietu un kopā ar Bogdanovu atvezdams 5:1 - 51:32 pirms pēdējā brauciena. 5:1 veda arī Puodžuks un Šleins (ceturto reizi mačā!) pēdējā braucienā, viņi noteikti bija "Loko" triecienpāris šajā mačā, taču diemžēl 3. aplī Puodžuks piedzīvoja kritienu... Atkārtotā braucienā Šleinam nesanāca starts un 5:1 vai kaut 3:3 (kad Šleins jau palika viens) vietā sanāca 1:5. Atkal atdevām vairākus punktus (te vēl var pieminēt Bogdanova kritienu 5. braucienā, kā arī Jūnasa Kīlmekorpi kļūdu startā 8. braucienā - abas reizes 1:5), ko nevajadzēja atdot.
6. braucienā pirmajā līkumā kritienu piedzīvoja trīs no četriem braucējiem un diviem no viņiem mačs beidzās - Denisam Gizatuļinam no "Orzel" lauzts atslēgas kauls, bet mūsu junioram Jevgeņijam Kostigovam smadzeņu satricinājums. Tas nozīmē, ka "Loko" paliek tikai ar vienu junioru (Ļebedevu), jo Ivans Plešakovs tikai šajās dienās grasās atsākt treniņus pēc savainojuma un maz ticams, ka 11. maijā varēs palīdzēt komandai izbraukuma mačā Gņezno pret līderi (trīs uzvaras trijos mačos!) "Carbon Start".
Mačā ar Lodzas komandu pa 11 punktiem "Lokomotīves" labā guva Puodžuks, Šleins un Bogdanovs, 9 - Ļebedevs, pa 6 - Gustafsons un Kīlmekorpi, bet viens punkts Kostigovam. Izteikta komandas nevis tikai dažu tās līderu uzvara.

Nākamsvētdien daugavpiliešus gaida ciemošanās pie līdera Gņezno, bet nākamais mačs savā mototrekā būs 25. maijā ar Ribņikas ROW. Pirms tam - 17. maijā - Daugavpilī risināsies Eiropas čempionāta pusfināls ar Ķasta Puodžuka un Andžeja Ļebedeva piedalīšanos.