Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Gross otrajās sacensībās Portugālē izstājas

Andrejs Siliņš

Gross otrajās sacensībās Portugālē izstājas
Uģis Gross un Gvido Kapelīni

Svētdien Portugālē Portimao notika sezonas otrās sacensības pasaules čempionātā F1 uz ūdens. Latvijas pilots Uģis Gross ("Zepter" komanda) brauciena gaitā bija ticis līdz septītajai pozīcijai, taču dzinēja defekta dēļ 21. aplī izstājās.

Šogad ir jauns sacensību formāts un ik posmā sportistiem jāveic divi sacīkšu braucieni, pirms katra aizvadot arī atsevišķu kvalifikāciju. Uģis Gross sestdien bija sestais un arī šī diena iesākās labi. Brīvajos treniņos 13. vieta, oficiālajā kvalifikācijā 12. Ātrākais bija pērnā gada pasaules čempions amerikānis Džejs Praiss, Grosa komandas biedrs itālietis Gvido Kapelīni – ceturtais.

Sacīkstes Grosam sākās itin veiksmīgi un jau desmitajā aplī viņš bija ticis līdz septītajai vietai. Šādā pozīcijā sportists arī brauca nākamajos apļos, taču 16. aplī sāka niķoties dzinējs. Jau daudz lēnāk nobraucis nākamos piecus apļus, Gross dzinēja defekta dēļ bija spiests izstāties 21. aplī. Jau pirms viņa tāds pats liktenis piemeklēja arī Džeju Praisu, Gvido Kapelīni un vēl dažus citus pilotus.

Kopumā līdz finišam (44 apļi) spēja aizbraukt tikai 11 no 20 pilotiem, Grosam ieskaitīta 13. vieta. Jaunais sacensību formāts prasa daudz lielāku slodzi arī tehnikai – kaut pārsvarā visi otrajā dienā brauc ar citu dzinēju (arī Gross), ir pārāk maz laika, lai spētu to ideāli sagatavot sacensībām.

Kopvērtējumā pēc Portugāles sacensībām par čempionāta līderi kļuvis svētdienas uzvarētājs Tani Al Kamzi no AAE. Otrais vēl viens arābu sportists, vakardienas uzvarētājs Ahmads Al Hameli, trešais - Džejs Praiss. Uģis Gross kopvērtējumā tagad ir 11., savukārt komandas biedrs "Zepter" vienībā, deviņkārtējais pasaules čempions Gvido Kapelīni pagaidām palicis bez ieskaites punktiem.

Sezonā kopumā paredzēti deviņi posmi, nākamie divi būs jūnija sākumā Sanktpēterburgā (Krievija) un Lahti (Somija).

Informāciju sagatavoja
Kalnciems Racing Team