Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" čempionāta jaunā sezona startēs marta beigās

Juris Grīns
Juris Grīns

"Openkart" čempionāta jaunā sezona startēs marta beigās
Foto: www.openkart.lv

Šobrīd notiek darbs pie īres kartingu čempionāta "Openkart" jaunā kalendāra, kas ir ātrāk nekā jebkad iepriekš. Uzmetums gatavs un jāgaida saskaņojumus no trasēm.

Jaunā sezona sāksies tāpat kā pērn - XL Rīga kartinga namā ar Attīstības līgas sacīksti 20. martā un pirmo čempionāta posmu 27. martā. Tāpat notiek gatavošanās Openkart Ceļojošā kausa izcīņai. Pagaidām vēl rit saskaņošanas darbi, bet šī varētu būt īpaša Openkart izbraukuma sacīkste, atgriežot kausa izcīņai piedzīvojuma garšu, kas savā ziņā ir zaudēta kopš Tallinas Triobet kardikeskus trase vairs nepastāv.

Tikmēr ir noslēgusies kārtējā Sodi World Series (SWS) sezona. Galējais rankings visās kategorijās būs pieejams 11. janvārī, jo ir vajadzīgas desmit dienas ievadīt sacīkšu rezultātus sistēmā un 31. decembrī vēl notika sezonas pēdējās SWS sacīkstes. Bet, visticamāk, tas neko daudz nemainīs. Sprint Cup Andrejs Laipnieks septīto gadu pēc kārtas ir nacionālā kopvērtējumā pirmajā vietā, bet globālajā vērtējumā trešo reizi trešais. Šogad maksimālos punktus ieguva desmit (!) braucēji, tikai pieci kvalificējas finālam Genkā jūlijā no starptautiskā ranga un Andrejs ir viens no viņiem.

Provizoriski ceļazīmes mums ir šādas:

Sprint Cup - Andrejs Laipnieks (3. vieta Pasaules rangā), Kristofers Caune (102.), Rūdolfs Šmits (220.);
Sprint Masters - Ruslans Dzenis (35.);
Sprint Ladies - Elizabete Šulce (20.);
Junior Cup - Kristaps Tenis (31.) un Edgars Lielgalvis (47.).

Protams, galējais sadalījums būs zināms, kā parasti, janvāra otrajā pusē.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības