Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šūmaheram neizdodas kļūt par Vācijas F4 čempionu

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmaheram neizdodas kļūt par Vācijas F4 čempionu
Miks Šūmahers
Foto: motorsport.com

17 gadus vecais Miks Šūmahers, kura ienākšanu Formulā 1 daudzi eksperti uzskata vien par laika jautājumu, pagājušās nedēļas nogalē izcīnīja otro vietu 2016. gada ADAC Vācijas F4 čempionātā, piekāpjoties austrāliešu sportistam Džozefam Mavsonam.

Nedēļas nogalē Hokenheimas trasē norisinājās pēdējais no astoņiem sezonas posmiem. Katrā no tiem bija jāaizvada pa trim sacīkstēm. Mavsons, kuram, pēc pērn izcīnītās trešās vietas, šī bija jau otrā sezona čempionātā, titulu nodrošināja jau pēc pirmā no trim Hokenheimā notikušajiem braucieniem. 20 gadus vecais sportists šogad uzvarēja kopumā desmit sacīkstēs.

Ar piecām uzvarām sezonu noslēdzis septiņkārtējā F1 pasaules čempiona Mihaela Šūmahera dēls Miks, tostarp uzvarot pēdējā braucienā Hokenheimā. Tāpat kā Mavsons, arī viņš šogad aizvadīja otro sezonu čempionātā. Līdz titulam Šūmaheram pietrūka visai daudz punktu, taču progress ir jūtams - 2015. gadā tika gūta tikai viena uzvara un čempionāta kopvērtējumā ieņemta desmitā pozīcija.

17 gadus vecais Šūmahers šogad startē ne tikai Vācijas, bet arī Itālijas F4 čempionātā, kur arī pārstāv "Ferrari" rūpnīcas atbalstīto "Prema Powerteam" vienību.

Itālijā Mika Šūmahera situācija ir līdzīga. Tur gan atlicis veikt vēl vienu posmu, kas oktobra pēdējās dienās notiks leģendārajā Moncā, bet šobrīd vācietis kopvērtējumā ir otrais, 25 punktus atpaliekot no līdera, argentīnieša Markosa Sīberta. Taisnības labad gan jāpiemin, ka vienu no sešiem aizvadītajiem posmiem Šūmahers izlaida, bet kopumā viņam izdevies gūt četras uzvaras. Piektais šajā čempionātā pašlaik ir igaunis Juri Vipss.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +1 [+] [-]

, 2016-10-04 11:27, pirms 8 gadiem
Diez vai jaunais Šumahers varētu sūdzēties, ka viņam nav konkurētspējīgs auto...pieļauju, ka viņam naudas pietiek, lai auto būtu vislabākais starp konkurentiem, bet čempions ir cits...droši, ka ar vājāku mašīnu

  -1 [+] [-]

, 2016-10-04 12:04, pirms 8 gadiem
Spēku samēri ir līdzīgi, atsķirība tikai tāda, ka vienam ir 20 un otram 17, mazliet pieredzes atšķirība ir. Tēva talants gluži nav, bet F1 posmus varbūt uzvarēs.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-04 13:48, pirms 8 gadiem
nav no tiem kas vienos vartos, bet 17gados ir kas braukuši F1. Vidējs līmenis