Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nitišs Anglijā debijas sacīkstēs ar bagiju izcīna 2.vietu

Nitišs Anglijā debijas sacīkstēs ar bagiju izcīna 2.vietu
Reinis Nitišs pie sava bagija
Foto: No sportista personīgā arhīva

Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs veiksmīgi debitējis Lielbritānijas autokrosa čempionāta septītajā posmā. Šajā posmā Reinis pirmo reizi brauca ar "RX150" klases bagiju, kur sportists izcīnīja otro vietu.

Pirms Francijas RX posma Nitišs pēc īpaša ielūguma devās uz Angliju, lai pirmo reizi izmēģinātu spēkus ar "RX150" klases bagiju.

Kā stāsta Reinis, tad pēc lieliskas uzņemšanas sportists aplūkoja vietu, kur būvē un taisa bagijus. Pēc tam Nitišs ar helikopteru devās uz sacensību norises vietu, lai piedzīvotu debiju ar bagijiem. Lai arī Reinis īsi pirms sacensībām saslima, sportists pierādīja, ka spēj būt ātrs ar dažādiem auto.

Braucienos tika izcīnīta trešā un divas otrās vietas, kas finālam ļāva kvalificēties kā otrajam ātrākajam. ''Finālā izcīnīju otro vietu, par ko bija prieks. Ar katru braucienu tuvojos vienam ātrākajam braucējam, un finālā nobraucu uzreiz viņam aizmugurē. Šajā posmā neviens cits nebija spējīgs viņam sastādīt konkurenci, jo pārējie finišēja tālu aizmugurē,'' stāsta Reinis.

''Pēc sacīkstēm visi mani apsveica un bija pārsteigti, ka varu iekāpt un uzreiz braukt ātri grūtos laikapstākļos. Kopumā braukt bija interesanti. Kaut kas jauns, taču pedāļi, stūre, un ātrumkloķis jau vien bija. Vajadzēja tikai pieslīpēt sajūtas un varēja braukt. Šeit starts bija 80% no uzvaras, jo, braucot aizmugurē, dubļi meta ciet logus, Tas bija jautrs pasākums, kā arī labs treniņš. Iepazinu jaunus cilvēkus un tiku pie jauniem draugiem,'' nobeidz Nitišs.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed