Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Otro reizi šosezon "Openkart" čempionāts iegriezīsies Kandavas kartodromā

Juris Grīns
Juris Grīns

Otro reizi šosezon "Openkart" čempionāts iegriezīsies Kandavas kartodromā
Foto: Openkart.lv

Svētdien, 6. augustā, vasaras noslēdzošais mēnesis sāksies ar īres kartingu čempionāta Openkart 11. posmu leģendārajā Kandavas kartodromā.

Šī būs otrā vizīte Kandavā šajā sezonā. Atcerēsimies, ka 21. maijā Kandavas posms, kurā savu ceturto uzvaru piecos sezonas ievada posmos izcīnīja Andrejs Laipnieks, pulcēja Latvijas īres kartingā rekordlielu dalībnieku skaitu - 89. Šī būs 66. Openkart vizīte Kandavā un 37. reizi notiks čempioināta posms. Izmantosim klasisko trases virzienu ar 1012 metrus garo pamatkonfigurāciju bez saīsinājumiem. Būs arī standarta formāts ar kvalifikāciju, pusfināliem un fināliem, kā arī jau ierastās divas SWS Sprint Cup un arī divas Junior Cup ieskaites.

Kopvērtējums pirms 11. posma: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Pirmo sacīksti Kandavā (toreiz Hansalīzings kartodromā) Openkart aizvadīja drīz pēc tā atklāšanas - 2008.gada 17. jūnijā, toreiz uzvaru izcīnīja Artūrs Eversons, kurš vēlāk sezonas beigās kļuva par otro Openkart čempionu. No 2008. līdz 2011. gadam trase bija galvenā mājvieta Openkart, jo sezonā notika 5 līdz 7 čempionāta posmi, mainot gan braukšanas virzienu, gan izmantojot dažādus trasē esošos saīsinājumus. Līdz šim Kandavā Openkart ir notikušas 65 sacīkstes no tām 36 čempionāta posmi.

Aizvadīto 36 čempionāta sacīkšu laikā uzvaru spējuši izcīnīt 20 braucēji. Īpaši šajā kontekstā izceļas trīs openkartisti - 2009. gada čempions Dāvis Tobiass Kandavā čempionāta ieskaitē triumfēja 7 reizes, turklāt arī četras reizes pēc kārtas, 2010.gada čempions Daniels Mančinskis bija labākais 5 reizes, viņš arī visbiežāk no visiem viesojās uz goda pjedestāla - 11 reizes, savukārt 2013.gada čempions un trīskārtējais "B" līgas čempions Ivars Strencis uzvarēja 9 no 21 "B" līgas sacīkstēm, kas šajā trasē notika no 2009.gada vidus līdz 2011.gada nogalei.

Jaunajos laikos kopš trase atsāka savu darbību, aizvadītajos 12 posmos četras uzvaras izcīnījis ir Andrejs Laipnieks, divas Kristaps Grīnieks, bet pa vienai uzvarai ir Krišam Jaunzemim, Renāram Paideram, Ričardam Freibergam, Rūdolfam Šmita, Didzim Grāvītim un Oļegam Moskalam.

Kopš Kandavas trases atvēršanas pēc renovācijas 2008.gada jūnijā ir notikušas 65 Openkart sacīkstes - 60 kartinga trasē, bet 5 dalībnieku parkā izveidotajā ziemas trasē 2010. - 2011. gada ziemā. Aizvadīti 36 čempionāta posmi, 21 "B" līgas posms un 8 komandu sacensības.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības