Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Neikšāni atzīst sevi par vainīgiem

Neikšāni atzīst sevi par vainīgiem
Andis un Pēteri Neikšāni
Foto: Zigismunds Zālmanis

Vakar Liepājas tiesā tika izskatīta krimināllieta, kurā par huligānismu, kas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu, mantas bojāšanu un pretošanos varas pārstāvjiem, bija apsūdzēti autosportisti – tēvs Pēteris Neikšāns un dēls Andis Neikšāns. Abus apsūdzētos atzina par vainīgiem pēc Krimināllikuma 231.panta 2.daļas.

Jau rakstījām, ka pēc Kurzemes rallija Liepājas Rokkafejnīcā starp ''Latvijas Mobilā telefona rallija komandas'' pārstāvjiem un kafejnīcas bārmeni notika domstarpības, kā rezultātā cieta gan paši sportisti, gan kafejnīcas bārmenis. ''Neviens no Neikšāniem, kā arī neviens no kluba apmeklētājiem, kautiņā kā tādā nepiedalījās. Viņi vienkārši tika piekauti. Pēc tam, kad Andis, Māris un Pēteris taisījās pamest kafejnīcu, tajā brīdi ieradās policija un vārdu vistiešākajā nozīmē piekāva visus trīs Neikšānus un vēl trīs kafejnīcas apmeklētājus,'' vasarā portālam eSports.lv teica preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis.

Pēterim Neikšānam piespriestais sods ir brīvības atņemšana uz 2 gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz 2 gadiem, bet Andim Neikšānam – 1 gads nosacīti ar pārbaudes laiku uz 1 gadu. Tieši šādu sodu tiesu debatēs Liepājas pilsētas Prokuratūras prokurore Aiva Daidere lūdza piemērot apsūdzētajiem, norādot, ka viņi izdarījuši smagu noziegumu. Vēl prokurore sacīja, ka personām, kuras ir sabiedrībā zināmas un pazīstamas, it īpaši vajadzētu kontrolēt savas darbības, nevis tīšuprāt iesaistīties konfliktā ar policistiem.

Gan P.Neikšāns, gan A.Neikšāns atzina sevi par vainīgiem, pauda nožēlu par izdarīto un atvainojās visiem cietušajiem. Līdz tiesas dienai P.Neikšāns jau bija sedzis SIA "Argolats" nodarītos materiālos kaitējumus (500 latu) un atlīdzinājis arī savainotajam bārmenim.

Tiesas procesa laikā savus pieteikumus par morālās kompensācijas piedziņu iesniedza abi konflikta laikā cietušie valsts policijas darbinieki. Viens no P.Neikšāna vēlējās saņemt 2500 latu, otrs no katra apsūdzētā pa 1000 latiem. Tiesa lēma, ka katram prasītās summas aizstājamas ar 500 latu kompensāciju.

Anda un Pētera Neikšānu advokāte Irēna Kibelko tiesu debatēs sacīja, ka abi viņas aizstāvāmie ļoti labi apzinoties savus nodarījumus un nekas līdzīgs vairs neatkārtošoties. Viņasprāt, prokurores prasītais sods esot par bargu, un advokāte lūdza tiesu abiem piespriest mazāku sodu. Liepājas tiesas spriedumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā.

Neikšāni saņem sodu


Izmantotie resursi:
liepajniekiem.lv

  -3 [+] [-]

, 2009-02-04 12:06, pirms 16 gadiem
nu protams smuki jau tas nebija bet cepuri nost ka atzina savu kljuudu un arii atmaksaaja zaudeejumus

  +4 [+] [-]

, 2009-02-04 12:19, pirms 16 gadiem
vnk visi labi zin ka menti tur bija vainiigi, bet pareizi dariija, ka atzina vainu, jo pret policiju tiesā Latvijā Tu nekad neuzvarēsi!

 +10 [+] [-]

, 2009-02-04 12:30, pirms 16 gadiem
Interesanti, cik lielu kompensāciju no spēcīgajiem policistiem pieprasīja tie, kuri bez jebkāda iemesla dabūja ar stekiem...

     [+] [-]

, 2009-02-04 13:40, pirms 16 gadiem
dzeerumaaa neviens cilveks nav cilveks un ir labi ja pec tam saprot un visu atliidzina... bet nu sods ir jaasanjem

     [+] [-]

, 2009-02-04 14:38, pirms 16 gadiem
Bauskas mafija

  +6 [+] [-]

, 2009-02-04 15:10, pirms 16 gadiem
Pēc pieredzes zinu, ka Liepājas policisti vēl nav iemācījušies to, ka viņiem ir nevis jāsoda vainīgie, bet gan jāaiztur aizdomās turamie. Un kurš ir tas vainīgais viņi izvēlas pēc garstāvokļa vai etniskās piederības, cik reizes nav gadījumi, kad brīdī, kad raksti iesniegumu par uzbrukumu sev, tev policista kungs pasaka, ka vari būt laimīgs, ka tev netrāpījās neīstie policisti, jo tad tas, kuru tur aiz sienas sit, būtu tu.

  +1 [+] [-]

, 2009-02-04 15:40, pirms 16 gadiem
liepaja policija vispar rulē

  -3 [+] [-]

, 2009-02-04 20:45, pirms 16 gadiem
Sporta ziņās jau nu nevajadzēja likt. Nevienam nav patīkami šādi incidenti.

  +1 [+] [-]

, 2009-02-05 13:02, pirms 16 gadiem
latvija ,liepāja, policija tiešām rullē... tiešām laikam šis portāls nekādīgi nevar iztikt bez dzeltenās krāsas, laikam arī nesagaidīsim, ka policisti ieliks zobus, tam pie letes, kurš uzprasija- kas te lūdzu notiek?

  -1 [+] [-]

, 2009-02-05 18:52, pirms 16 gadiem
veciits rakstīja: Sporta ziņās jau nu nevajadzēja likt. Nevienam nav patīkami šādi incidenti.
Tieši tā! Neikšāni tur nebija vainīgi.