Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Medijs: "Sarunas ar Peresu pārtrauktas, "Haas" komandu pirks krievu miljardieris"

Juris Grīns
Juris Grīns

Medijs: "Sarunas ar Peresu pārtrauktas, "Haas" komandu pirks krievu miljardieris"
Foto: Motorsport.com

Itālijas presē parādījusies informācija, ka "Haas" komandu gatavojas pirkt krievu miljardieris Dmitrijs Mazepins, kā rezultātā sarunas ar F1 pilotu Serhio Peresu par vietu sastāvā ir apturētas.

Kā ziņots, Peress kļuva par nopietnu kandidātu uz vietu "Haas" sastāvā nākamajā sezonā, kamēr daži avoti pat apgalvo, ka kontrakts abu pušu starpā jau noslēgts un drīz gaidāms oficiālais paziņojums. Vēl gan nekādi paziņojumi sniegti nav un, iespējams, aizkavēšanās notiek, jo Džīns Hāss savu F1 komandu gatavojas pārdot.

Itālijas medijs "Motorsport.it" raksta, ka ķīmisko izstrādājumu giganta "Uralchem" īpašnieks Dmitrijs Mazepins šobrīd veic sarunas ar "Haas" vadību par komandas iegādi, un viņš izteicis tādu piedāvājumu, no kura tikai dažas vienības spētu atteikties. Sočos notikušā "Formula 1" posma nedēļas nogalē viņš runājis ar vairāku komandu īpašniekiem, bet pašu Mazepinu visvairāk interesējot tieši "Haas".

Viņa 21 gadu vecais dēls Ņikita Mazepins šogad aizvada otro sezonu "Formulā 2". Pērn pilots izcēlās ar dažiem "Top 10" rezultātiem un tikai 18. pozīciju kopvērtējumā, bet šogad ievērojami progresējis, jau guvis divas uzvaras, kopumā piecus pjedestālus un kopvērtējumā divus posmus pirms sezonas beigām atrodas sestajā vietā. Nav noslēpums, ka viņa tēvs grib "iebīdīt" Mazepinu F1 pasaules čempionātā. Tiesa, lai iegūtu F1 Superlicenci, viņam čempionāts noteikti jānoslēdz vismaz septītajam.

Publikācijā teikts, ka līdz ar to ir pārtrauktas sarunas ar Peresu, kuram šīs sezonas izskaņā būs jāpamet "Racing Point" sastāvs. Tomēr tā rezultātā Peresa karjera, visticamāk, nebūtu galā, jo viņš varētu ieņemt kāda pilota vietu sastāvus jau nokomplektētā komandā. Kā variants tiek minēta "Williams" vienība, kurā šobrīd startē Džordžs Rasels un Nikolā Latifi, jo Peress varētu piedāvāt reizē gan lielu naudu no sponsoriem, gan sacīkšu pieredzi.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com - Live, News, Foto, Video,...

     [+] [-]

, 2020-10-03 22:28, pirms 4 gadiem
Ātrākais ceļš kā miljardierim kļūt par miljonāru ir nopirkt F1 komandu.