Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

J.Baumanis un Nitišs Francijas RX posmā cīņu noslēdz pusfinālā, A.Baumanim sestā vieta

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

J.Baumanis un Nitišs Francijas RX posmā cīņu noslēdz pusfinālā, A.Baumanim sestā vieta
Jānis Baumanis cīņā ar Kenu Bloku
Foto: Rihards Baumanis

FIA pasaules rallijkrosa čempionāta Francijas RX posmā lietainos apstākļos ceturto uzvaru pēc kārtas un piekto šajā sezonā izcīnīja ''VW'' komandas braucējs Johans Kristofersons. Supercar klasē pusfinālā iekļuva Jānis Baumanis un Reinis Nitišs, kamēr Artis Baumanis Super 1600 klasē iekļuva finālā, kur izcīnīja sesto vietu.

Lietainos apstākļos Supercar klasē trešajā kvalifikācijā Baumanis izcīnīja astoto vietu, kamēr Reinis Nitišs ierindojās 13. vietā. Kā ziņoja Baumaņa tēvs Andris Baumanis, tad Jānim starts izdevās labs, taču nedaudz nepaveicās ar džokeri, jo pēc sākotnējās komandas braukt Džokerī pamainījās cīņas apstākļi.

Ceturtajā kvalifikācijā Nitišs bija devītais, bet Baumanis izcīnīja 12. vietu. Pēc četrām kvalifikācijas kārtām Baumanis ieņēma desmito vietu, bet Nitišs bija 12. vietā, kas abiem sportistiem ļāva iekļūt otrajā pusfinālā.

Pirmajā pusfinālā lielisks starts no pēdējās starta rindas padevās Nitiša komandas biedram Topi Heikinenam, kurš jau pirmajā līkumā nonāca otrajā vietā, taču tobrīd pa viņa mašīnas aizmuguri uzsita Kens Bloks, kā rezultātā Heikinens saslīdēja un izbrauca ārpus trases. Pēc šī manevra somu sportists atkrita uz sesto vietu. Uzvaru beigās svinēja Kristofersons, aiz sevis atstājot Peteru Solbergu un Matiasu Ekstromu.

Otrajā pusfinālā Nitišs pēc starta pirmajā līkumā cīnījās par ceturto un piekto pozīciju, kamēr Jānis pēc ne tik laba starta bija sestais. Kādā no epizodēm Nitišs trāpīja pa Andreasa Bakeruda auto, kā rezultātā motora pārsegs nobloķēja logu tīrītājus, un atlikušajā laikā Nitiša automašīnas logu tīrītāji vairs nedarbojās, tāpēc redzamība bija tuvu nullei. Tas mūsu sportistu ierindoja sestajā vietā, kamēr Baumanis finišēja ceturtajā pozīcijā. Uzvaru izcīnīja Timijs Hansens, kuram izdevās apsteigt komandas biedru Sebastjanu Lēbu. Trešais finišēja Andreass Bakeruds.

Finālā kārtējais lieliskais brauciens padevās Kristofersonam, kurš arī izcīnīja uzvaru. Otrais palika mājinieks Lēbs, bet trešais - Ekstroms. Sestajā vietā ierindojās Solbergs, kurš pārsita riteni.

Super 1600 klasē Artis Baumanis pēc trim kvalifikācijas kārtām bija piektajā vietā. Ceturtajā kvalifikācijas kārtā Artim septītā vieta, kas kopvērtējumā pēc četrām kvalifikācijas kārtām ļāva ieņemt sesto vietu. Pusfinālā Artim izdevās izcīnīt trešo vietu, bet diemžēl finālā Artis Baumanis sagriezās, tādējādi izcīnot sesto vietu. Uzvaru izcīnīja Arta komandas biedrs Krištians Žābo.

RX2 klasē karjeras labāko rezultātu izcīnīja latviešu SRT komandas pilots Vasīlijs Grjazins, kurš pirmo reizi šosezon kāpa uz goda pjedestāla, izcīnot trešo vietu.

Nākamais Pasaules RX posms pēc divām nedēļām notiks Latvijā.

Supercar rezultāti:

V.PilotsLaiks
1.Johan KRISTOFFERSSON04:08.408
2.Sébastien LOEB04:11.989
3.Mattias EKSTRÖM04:12.994
4.Andreas BAKKERUD04:15.794
5.Petter SOLBERG04:47.098
6.Timmy HANSEN02:07.558

Super 1600 rezultāti:

V.PilotsLaiks
1.Krisztián SZABÓ04:22.124
2.Maximilien EVENO04:26.076
3.Rokas BACIUSKA04:27.477
4.Ulrik LINNEMANN04:28.580
5.Gergely MARTON04:32.062
6.Artis BAUMANIS 04:37.806
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja