Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"1000km Grand Prix Riga" sacensībās atkal uzvar "Rimo", ''HGK'' pirms finiša piedzīvo avāriju

"1000km Grand Prix Riga" sacensībās atkal uzvar "Rimo", ''HGK'' pirms finiša piedzīvo avāriju
Sacensību uzvarētāji - "Rimo" komanda (#8)
Foto: Aigars Tīdmanis / Go4speed.lv

Šodien Biķerniekos tika aizvadītas "1000km Grand Prix Riga" sacensības, kurās otro gadu pēc kārtas uzvarēja lietuviešu ekipāža Rimantas Blažuļonis / Šauļus Vitkauskas.

Kopumā sacensības aizritēja ļoti mierīgi, bez aizķeršanās. Tuvojoties finišam, avāriju piedzīvoja latviešu ''HGK Motorsport'' komanda, kura tobrīd kopvērtējumā atradās trešajā vietā. Pēc šī negadījuma trasē izbrauca drošības mašīna, kura trasē arī palika līdz sacensības beigām. Līdz ar to par uzvarētājiem tika kronēta ''Rimo'' komanda, kura šeit uzvarēja arī pirms gada. Otrā palika ''Weis Motorsport'' komanda, kura līderiem zaudēja divus apļus. Jāatzīmē, ka līderi trasē pavadīja 7:22.57.695.

13. vietā ierindojās viena no atraktīvākajām komandām – ''DFDSDHR'' jeb Holandu ģimene no Lielbritānijas. Atgādināsim, ka vakar kvalifikācijā šī komanda spēcīgi sasista ''Ford Escort MK2'' automašīnu, tādējādi Holandu ģimene bija spiesta trasē doties ar rezerves auto - ''Ford Winston V8'' (5,8 litru dzinējs). Lai arī šis auto bija samērā ātrs, tas nebija īsti domāts izturības sacīkstēm, tāpēc arī finišā tikai 13. pozīcija. Taču angļi par to nebēdāja, jo galvenais uzdevums bija izpildīts – tika sasniegts finišs. Jāatzīmē, ka, ņemot vērā to, ka 1600 klasē sākotnēji bija pieteikušās tikai trīs ekipāžas, sacensību organizētāji nolēma šīs ekipāžas pielikt klāt A 2000 klasei.

Kamēr Biķernieku lielajā aplī norisinājās "1000km Grand Prix Riga" sacensības, tikmēr rallijkrosa trasē tika aizvadītas šovu sacensības. Diemžēl izpalika intriga rallija paraugdemonstrējumos, jo jau treniņu laikā tehniska defekta dēļ spiests izstāties bija Andis Neikšāns. Finālā iekļuva Mārtiņš Svilis, Aivis Egle un Valts Zvaigzne. Cīņa par uzvaru bija ļoti sīva, kurā nedaudz veiksmīgāks bija Svilis, kurš te uzvarēja arī pirms gada. Otrais palika Zvaigzne, bet trešais - Egle.

Drifta sacensībās labākais bija Kristaps Blušs, bet folkreisa sacensībās pirmais trijnieks bija sekojošs - Mārtiņš Starks, Mareks Dainis un Ivo Gabrāns.

"1000km Grand Prix Riga" rezultāti

V.KomandaEkipāžaMašīnaKlaseApļu skaits
1.RimoR.Blazulionis / S.VitkauskasBMW 330DA 2000+273 apļi
2.Weis MotorsportR.Čapkauskas / K.CalkoAMG Kit CarA 2000++2 apļi
3.TVA Racing IV.Kalmi / I.Zubkovs / V.Vasiļjevs / V.AšsBMW 3 seriesA 2000++22 apļi
4.VIP TuningA.Kočlamazašvili / E.TurānsBMW E90A 2000++26 apļi
5.Skuba Racing TeamE.Valeiša / M.SlaboševičiusRenault Clio CupA 2000+26 apļi
6.KaukasI.Ivanovas / K.Vilkas / M.MasiulionisVW Golf TDIA 2000+29 apļi
7.Artas RacingA.Mrazauskas/D.Baltramiejūnas/V.ValiukevičiusHonda IntegraA 2000+30 apļi
8.Kaļķis MotorsportA.Kaļķis / E.Jakrins / J.LiepnieksVW Golf IIIA 2000+34 apļi

Ar visiem rezultātiem var iepazīties šeit: Jaunumi