Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latviešiem četras medaļas Eiropā un Skandināvijā

Andrejs Siliņš

Latviešiem četras medaļas Eiropā un Skandināvijā
Uģis Gross un Uvis Slakteris

Ātrumlaivu sezona Eiropā un Skandināvijā F2 klasē beigusies nedaudz agrāk nekā bija plānots. Nenotiks vairs iepriekš paredzētie pēdējie posmi, līdz ar to sezona ir galā – trīs dažādas godalgas saņems Uģis Gross ("Kalnciems Racing Team"), viena godalga Uvim Slakterim ("Riga Powerboat Team").

Eiropas kausa izcīņā šogad kopā sākotnēji tika paredzēti četri posmi – Somijā, Latvijā (Alūksnē), Norvēģijā un Spānijā, taču Seviļā sacensību nebūs un līdz ar to par sezonas čempionu ir kļuvis somu sportists Mikaēls Forss. Otrais kopvērtējumā Uvis Slakteris („Riga Powerboat Team”), trešais –Uģis Gross („ Kalnciems Racing Team”).

Kopumā šīm sacīkstēm sezonā bija pieteikušies 19 piloti, turklāt sestajā vietā ir vēl viens Latvijas sportists Mārtiņš Bergholcs. Pērnā gada Eiropas čempions Uģis Gross teic, ka viņa cerībām svītru pārvilka Alūksnes posms, kurā saplīsa dzinējs un nācās palikt bez vērtīgiem punktiem.

Skandināvijas atklātajā čempionātā faktiski startēja tie paši 19 piloti, kas Eiropas kausu vērtējumā , toties kopumā tika aizvadīti pieci posmi, vien nebija ierastā fināla Stokholmā. Par čempionu kļuva tas pats soms Mikaēls Forss, otrais Uģis Gross („Kalnciems Racing Team”) un trešais zviedrs Johans Osterbergs. Slakterim septītā un Mārtiņam Bergholcam (abi „Riga Powerboat Team”) 11. vieta. Papildus vēl Skandināvijā tiek noteikti labākie timed trial jeb kvalifikācijas versijā un te uzvarētājs ir Uģis Gross. Aiz viņa vēl trijniekā zviedrs Ēriks Stārks un soms Ūle Mārtins.

“Būtu vēl pēdējais posms, varētu vēl pacīnīties par uzvaru, bet labi ir arī tā kā ir. Vasara bija ļoti aizņemta un vienubrīd bija pat tā, ka gandrīz divus mēnešus no vietas iznāca startēt sacensībās katru nedēļas nogali,” stāsta Uģis Gross. “Pavasarī ieguvu vēl otro vietu Kontinentālajā kausa izcīņā, Rīgā atkal biju trešais un kopumā nav slikti, Pasaules kausā arī vēl ir iespēja pacīnīties par pirmo trijnieku, kaut tikpat labi varu pazaudēt arī ceturto pozīciju. Mūsu komandai vieniem no pirmajiem pērn tika uzstādīta jaunā drošības sistēma un līdz ar to laiva kopumā ir par aptuveni 30 kilogramiem smagāka nekā vairumam konkurentu, kas crash box uzstādīja vēlāk.”

Šogad vēl F-2 pilotiem atlikuši divi pēdējie pasaules kausa izcīņas posmi Saūda Arābijā (oktobrī) un Malaizijā (decembrī). Laivas jau nosūtītas un šās sacensības noteikti notikšot. Pasaules kausa kopvērtējumā pēc Rīgas posma līderis ir britu sportists Kolins Dželfs - 30 punkti. Tikai par punktu atpaliek zviedrs Jūnass Andersons 24 punkti ir Ovenam Dželfam (Lielbritānija), ceturtais ar 19 punktiem ir Uģis Gross („Kalnciems Racing Team”).

23 pilotu kopvērtējumā 12. vietu ieņem Mārtiņš Bergholcs, Uvis Slakteris (abi „Riga Powerboat Team”) pagaidām bez ieskaites. Ik posmā uzvarētājs var iegūt 20 punktus un tādēļ vēl ir iespējamas krietnas izmaiņas kopvērtējumā.

Informāciju sagatavoja
"Kalnciems Racing Team"

     [+] [-]

, 2008-09-03 16:04, pirms 16 gadiem
nu kaimiņš plosās!