Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Katarā notiks nakts MotoGP sacensības

Ir kļuvis zināms, ka nākošgad pirmās MotoGP sezonas sacensības tiks aizvadītas naktī. Tādejādi motošosejas čempionāts ir apsteidzis Formulu 1, kura arī mēģina panākt viena posma rīkošanu naktī.

Pirms Sanmarīno Grand Prix oficiāli tika paziņots, ka pirmās nākamās sezonas sacensības tiks aizvadītas naktī, tādejādi apliecinot 2006.gadā pausto ideju, kad Kenijs Roberts Juniors, Loris Kapirossi un Valentīno Rossi izbrauca pa stadionu naktī.

"Būs iespējams braukt šeit naktī, bet sākumā ir jāuzlabo trases apgaismojums, jo uz doto momentu, braukt šeit nav droši," saka Kapirossi. "Arī bremžu rādītāju lukturi nav pietiekami labi redzami. Plānots, ka trasē tiks izmantots tāds apgaismojums, kādu izmanto arī ovālu autosacīkstēs ASV."

"Ir paredzams, ka katrā trases sektorā būs izvietoti 3700 gaismas ķermeņi," saka atbildīgā persona Džo Krukams. "Gaismas kvalitāte būs tādi pati kā pārējos sporta veidos. Ņemot vērā mūsu lielo pieredzi, braucējiem redzamība būs līdzīga kā dienā."

Kā uzskata sacensību organizatori, tad nakts sacensības Katārā nozīmēs to, ka skatītāji pašas sacensības savos ekrānos varēs vērot pa dienas vidu, tad kad parasti notiek motoru sporta sacensības.

"Šis ir ļoti liels un ievērojams projekts, tāpēc esmu lepns paziņot, ka pie mums tiks rīkotas pirmās nakts sacensības," priecīgs ir Katāras motoru sporta federācijas pārstāvis Nasars Bin Kalifs Al-Atihs.

Pagaidām vēl nav zināms vai arī 125cc un 250cc brauks naktī.

Foto: AP

Izmantotie avoti:

www.crash.net

     [+] [-]

, 2007-09-03 14:33, pirms 17 gadiem
Ideja apsveicama! Domāju, ka auditorija būs ļoti milzīga! Ieteikums Osram vai citām līdzīgām firmām- reāla iespēja kā reklamēt savu produkciju un nodrošināt tv pārraidi Latvijā!

     [+] [-]

, 2007-09-03 19:41, pirms 17 gadiem
Loti interesanti varetu but!