Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Robežniekam bronza EČ posmā enduro

Robežniekam bronza EČ posmā enduro
Artūrs Robežnieks

Latvijas motosportists Artūrs Robežnieks EČ 3.posmā enduro izcīnijis 3.vietu Veterānu klasē. Ar atzīstamiem rezultātiem izcēlušies arī citi pašmaju motosportisti.

Divas dienas Limbažu rajona Vidrižu un Lēdurgas pagastos norisinājās Eiropas čempionāta enduro sacensības, kas ir vēsturisks notikums motosporta vēsturē ar to, ka Latvijā tik augsta mēroga sacīkstes enduro sportā tiek rīkotas pirmo reizi.

Abas dienas pirmie sportisti trasē devās agri no rīta plkst. 9:00 un finišēja pēc apmēram 220 kilometru veiktas trases, kas prasīja gandrīz septiņas stundas. Ja sestdien pārbaudījums bija karstais laiks un svelme, tad svētdien laika apstākļi krasi mainījās un lielu brauciena daļu nācās veikt lietū.
Trīs testus – country jeb kūdras pļavas testu (2,2 km), enduro jeb meža testu (5,7 km) un crosa jeb karjera testu (3,4 km) sportisti veica ar laika kontroli, kur finišā tika noteikti ātrākie.

Junioru E1 klasē startēja divi Latvijas pārstāvji – Kristians Evarsons un Edgars Siliņš. Ja Edgaram tās bija pirmās tāda mēroga sacensības, tad Kristians šogad ir piedalījies abos iepriekšējos posmos Sicīlijā un Portugāle. Pirmajā dienā E.Siliņš savā klasē bija 13. -tais, bet K.Evarsons 15.-tais, savukārt otrajā dienā Kristians bija sasparojies un uzrādot 12.laiku, abu dienu kopvērtējumā ierindojās 13. vietā. Edgars attiecīgi paliekot 15.-tais, kopvērtējumā ierindojās 14. vietā.

Junioru E2 klasē no Latvijas startēja četri sportisti – Pēteris Jaundžeikars, Jānis Baunis, Dainis Dambergs un Andris Ušakovs, kuri attiecīgi pēc abām dienām ieņēma 12., 13., 14. un 16. vietu. Jāatzīmē, ka visi jaunieši šāda mēroga sacensībās piedalās pirmo reizi.

Senioru E1 klasē startēja Madars Pureklis un Einārs Vinters. Abas dienas Madars savā klasē finišēja 11.-tais, bet Einārs attiecīgi 12.-tais un 14.-tais. Trešā posma kopvērtējumā M.Pureklis izcīnīja 10.-to vietu, bet E.Vinters – 14.-to.

Senioru E2 klasē labāko rezultātu abas dienas izdevās uzrādīt Laurim Ermanim, kurš pirmajā dienā nokļūdoties laika aprēķināšanā un līdz ar to saņemot sodu, ierindojās 8. vietā, bet otrajā dienā viņam septītais rezultats. Abu dienu kopvērtējumā Laurim nācās samierināties ar 8. vietu. Ģirts Ārstenieks abas dienas stabili nobrauca kā 15.-tais un arī kopvērtējumā saglabāja šo vietu.

Senioru E3 klasē Latvija tika pārstāvēta viskuplāk – ar sešiem sportistiem. Jānis Vinters un Leons Kozlovskis, savstarpēji konkurējot, abas dienas ierindojās attiecīgi piektajā un sestajā vietā, saglabājot šo rezultātu arī abu dienu kopējā rezultātu tabulā. Jānis Rasmanis, Sandris Kļaviņš, Kaspars Lazdāns un Jurģis Bergs attiecīgi 12., 14., 15. un 16. vietā.

Visaugstāko vērtējumu un goda pjedestāla trešo pakāpienu izcīnīja Artūrs Robežnieks, kas startēja Veterānu klasē. Šāds stabils rezultāts Artūram bija abas dienas. Bez Robežnieka Veterānu klasē brauca vēl četri Latvijas sportisti – Ivars Telle – 7., Ivars Miķelsons – 8., Pēteris Sliede – 9. un Vilnis Jenčs – 10.

Komandu cīņā, kur ieskaiti deva trīs labākie katras valsts sportistu rezultāti, Latvija ierindojās septītajā vietā 15. komandu konkurencē.

Sacensības ir noslēgušās. Kā atzīmēja enduro komisijas vadītājs Artūrs Robežnieks: “Pirmais rūdījums ir iegūts, uzkrāta pieredze un esam pierādījuši, ka Latvija spēj noorganizēt augsta līmeņa sacensības. Par to liecina kaut vai tāds fakts, ka šoreiz angļu sportisti, kas parasti ir ļoti kaprīzi, ar trasi bija apmierināti un ne par ko nesūdzējās.”

Pēdējais noslēdzošais Eiropas čempionāta enduro posms norisināsies Holandē oktobrī.

Informāciju sagatavoja:
Eiropas čempionāta enduro 3. posma preses sekretāre Iveta Kaminska

  -1 [+] [-]

, 2008-08-03 22:45, pirms 16 gadiem
Ko ta dziedātājs tik švaki nobraucis!

     [+] [-]

, 2008-08-04 00:07, pirms 16 gadiem
dziedātājs tiešām izskatījās tāds galīgi nekāds.

     [+] [-]

, 2008-08-04 00:33, pirms 16 gadiem
un pa dāmām jau arī varēja uzrakstīt