Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lijcam uzvara pasaules čempionāta ātrumlaivu "Formula 4s" pirmajā posmā

Rolands Eliņš

Lijcam uzvara pasaules čempionāta ātrumlaivu "Formula 4s" pirmajā posmā
Nikita Lijcs
Publicitātes foto

Ātrumlaivu pilots Nikita Lijcs nopelījis 11 kausus Jūrmalai, jo veiksmīgi sācis dalību šā gada Pasaules čempionātā ātrumlaivu Formula 4s klasē, pārliecinoši uzvarot pirmā posma sacensībās 29 dalībnieku konkurencē.

11 kausi par diviem braucieniem – šis, visticamāk, būs ilgi nepārspēts rekords, ar ko uzvarētāju pārsteidza Francijas posma rīkotāji, pasniedzot vairākas trofejas un kausus gan no federācijas, gan rīkotājiem, Epinajas pilsētas domes un tosratp arī no Francijas valsts prezidenta.

Aizvadītās nedēļas nogalē Francijā, Parīzes piepilsētā Epinajā notiekošajās Pasaules čempionāta sacensībās ātrumlaivu Formula 4s klasē jūrmalnieks Nikita Lijcs pierādīja savu meistarību un pārliecinoši uzvarēja abos sacensību braucienos.

Jau pirmajā dienā Lijcs kvalificējās sacensībām, uzrādot 4.ātrāko rezultātu, kamēr 11 dalībnieki sacensībām nekvalificējās, jo uz starta drīkstēja stāties tikai 18 laivas. Ātrāki par Lijcu bija pieredzējušais Somijas pilots Olle Martins un jaunie sportisti itālis Alberto Komparato un zviedrs Jespers Forss.

Jau startā Lijcs izrāvās otrais, taču divus apļus vēlāk avārijas dēļ brauciens tika pārtraukts un tika dots atkārtots starts, kur Lijcam bija jau izcīnīta 2.pozīcija. Atkārtotais starts bija ideāla izdevība Lijcam pierādīt savu meistarību un jau pirmajos 800 metros ieņemt līdera pozīciju, ko viņš noturēja visus 20 apļus.

Otrās dienas sacīkstēs kvalifikācija bija veiksmīgāka, izcīnot otro starta pozīciju zaudējot tikai 0.07 sekundes zviedram Jesperam Forsam. Arī šajā braucienā Nikitam izdevās apsteigt konkurentus jau pie pirmās pagrieziena bojas un turpināt sacīksti kā pirmajam. Šo pozīciju Lijcs noturēja visus 20 apļus, finišējot pirmajā vietā.

Jaunais pasaules čempionāta formāts paredz, ka vienā dienā norit brīvie treniņbraucieni, kvalifikācija un galvenais brauciens. Šis bija pirmais no šā gada pasaules čempionāta posmiem, kas ietvēra divas atsevišķas sacīkstes.

Šī Nikitam ir trešā sezona Formula 4s klasē, taču pirmā uzvara pasaules čempionāta posmā. Līdz ar to Lijcs ar 40 punktiem ir čempionāta līderis, bet otrajā vietā ar 32 punktiem šobrīd ierindojas itālis Alberto Komparato.

Nākamais Pasaules čempionāta posms norisināsies jūlija sākumā Itālijā. Latvijas fani un atbalstītāji laipni aicināti uz Pasaules čempionāta trešo posmu, kas norisināsies 9.-10.augustā Alūksnes ezerā. Pasaules čempionāts noslēgsies augusta beigās Lielbritānijā. Arī šosezon komanda piedalās starptautiskās sacensībās ar Jūrmalas Pilsētas domes atbalstu, bet par sacensībām jūrmalniekus informē Jūrmalas vārds.

Informāciju sagatavoja
Baiba Veisa,
„Jurmala Racing team” menedžere