Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Sliktākais F1 pilots vēsturē" Taki Inoue kļūs par komandas vadītāju

Juris Grīns
Juris Grīns

"Sliktākais F1 pilots vēsturē" Taki Inoue kļūs par komandas vadītāju
Ar šādām mašīnām startēs FA1 čempionātā
Foto: acceleration14.com

Bijušais autosportists Taki Inoue, kurš pats sevi pirms kāda laika nosauca par visu laiku sliktāko Formula 1 pilotu, kļūs par komandas vadītāju jaunizveidotajā "Formula Acceleration 1" (FA1) čempionātā.

FA1 čempionāts pirmo reizi notiks šajā gadā un tajā tiks izmantotas savulaik visai populāro A1GP pirmās paaudzes sacīkšu mašīnas "Lola-Zytek", kas trasē bija redzamas no 2005. līdz 2008. gadam un savam jaunajam uzdevumam ir pārveidotas pavisam nedaudz.

Čempionāta ideja ir visai neparasta, jo katra posma nedēļas nogalēs paralēli notiks ne vien sacensības ar sporta automašīnām un motocikliem (piecās dažādās klasēs), bet arī dažādi koncerti, iepirkšanās un ēdienu baudīšana. Tādā veidā čempionāta organizatori cer piesaistīt autosportam jaunus līdzjutējus. Idejas autors ir Loeks Bodeliers, kurš savulaik startēja motošosejas pasaules čempionātā 125cc klasē un "Renault Megane Cup" čempionātā.

Šobrīd Bodeliera izveidotajai organizācijai, kas rīkos šo čempionātu, ir jau 15 A1GP sacīkšu mašīnas, citu klašu sacīkšu tehnika, kā arī izveidots desmit posmu kalendārs. Jau šobrīd zināms, ka dalībai čempionātā piekritušas Beļģijas, Zviedrijas, Vācijas, Ķīnas, Nīderlandes, Luksemburgas, Spānijas un Japānas komandas. Pēdējo no tām vadīs Taki Inoue.

Inoue deviņdesmito gadu vidū aizvadīja 18 posmus F1 čempionātā, pārstāvot "Simtek" un "Footwork" komandas. Zināms arī, ka Spānijas komandas īpašnieks būs cits bijušais F1 pilots Pjerkarlo Gincani, kurš astoņdesmitajos gados pāstāvēja "Osella", "Toleman", "Ligier" un "Zakspeed" komandas. Viņam vadīt FA1 komandu palīdzēs bijušais HRT komandas testpilots un GP2 sacīkšu uzvarētājs Dani Kloss.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Formula 1, MotoGP, GP2, GP3, F3 and IndyCar...
Welcome to Acceleration | Acceleration

     [+] [-]

, 2014-03-03 14:40, pirms 11 gadiem
Japāņu ņindza bļin. Atceros, kādus pigorus sacīkstēs taisīja Takuma Sato. Ābols no ābeles tālu nekrīt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja