Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Palēvica galvenais akcents nākamgad tiks likts uz Latvijas čempionātu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Palēvica galvenais akcents nākamgad tiks likts uz Latvijas čempionātu
Foto: Māris Stiprais

2022.gadā par trīskārtējo Latvijas čempionu kvadriciklu ieskaitē kronētais Matīss Palēvics (Rodeo MX) arī nākamgad galveno akcentu liks dalībai Latvijas čempionātā, kurā 2023. gada sezonā piecu posmu vietā būs astoņi.

“Primārais būs braukt Latvijas čempionātā. Nākamgad sezona par trim posmiem būs garāka un tas būs krietni interesantāk, jo pastāv vēl vairāk iespēju, ka kaut kas var izmainīties, sagriezties. Manuprāt, tas būs vēl nervus kutinošāk. Tāpat domāju startēt Lietuvas čempionātā un atsevišķos Eiropas čempionāta posmos. Tās tādas sezonas galvenās lietas.“

Palēvics nenoliedz, ka tikpat svarīga lieta kā startēšana Latvijas čempionātā ir iekļūšana Latvijas izlasē dalībai Nāciju kausā: “Protams, gribu atkal Latvijas izlases sastāvā pārstāvēt valsti Nāciju kausā, jo tā ir goda lieta. Tā kā šogad rezultāts nebija tik labs, kā pati braukšana, tāpēc gribas uz nākamo gadu sagatavoties vēl spēcīgāk, vēl labāk, lai aizbraucot uz turieni ir gan rezultāts, gan tā braukšana. Ja mums viss saliksies, tad TOP3 Nācijās mums nav nemaz tik tālu, tikai visiem jāaizvada savas labākās sacensības un pjedestāls ir pavisam tuvu.”

Matīss jau laicīgi uzsācis sagatavošanās posmu nākamajai sezonai un kopā ar treneri Arti Lagzdiņu, ar kuru sportists sadarbojas jau piecus gadus, strādā pie fiziskās formas uzlabošanas. “Esmu jau uzsācis gatavošanos jaunajai sezonai – fiziskie treniņi notiek katru dienu. Pēc jaunā gada plāns atsākt braukt ar kvadriciklu.”

Izmantotie resursi:
lamsf.lv