Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Horeliks sezonu noslēdz ar trešo vietu Smoļenskā

Jānis Pārums

Horeliks sezonu noslēdz ar trešo vietu Smoļenskā
Jānis Horeliks

29. un 30. septembrī Smoļenskas autošosejas trasē notika astotais un noslēdzošais Krievijas čempionāta posms (RRC), kurā startēja arī Latvijas pilots Jānis Horeliks.

Uz sacensībām bija pulcējušies daudzi autobraucēji vairākās auto klasēs. Intriga bija gaidāma vairākās klasēs, jo kopvērtējuma līderiem bija jānopelna vēl izšķirošie ieskaites punkti. Prestižajā "Touring" klasē intrigas gan nebija, jo nu jau divkārtējais Krievijas čempions Frolovs par tādu kļuva jau pirms noslēdzošā posma Smoļenskā.

"Touring" klases braucējs Jānis Horeliks ar "Honda Civic Typer-R" kvalifikācijā ierindojās 11. vietā. Sausa laika apstākļos uz starta devās apvienotās "Touring" un "Super Produktion" klases. Starts tik dots gaitā un Horelikam tas izdevās izcils. Divu apļu laikā viņš no 11. starta pozīcijas spēja pakāpties līdz pat trešajai un tajā nostiprināties. Trešajā vietā viņš sasniedza arī finišu, piekāpjoties vien Frolovam (BMW 320) un M. Kazlovsikim (Lada Granta).

Svētdien laiks savukārt bija lietains. "Touring" un "Super Produktion" apvienotajā klasē otrajā braucienā starta pozīcijas tika noteiktas šādi – iepriekšējās dienas pirmās sešas vietas uz starta devās apgrieztā secībā. Tādejādi Horelikam starts bija jāuzsāk no ceturtās vietas. Jau pirmajā trases līkumā viņš pakāpās uz trešo pozīciju. Šo pozīciju Horelikam izdevās arī ilgāku laiku noturēt. 12. aplī (pavisam bija jānobrauc 15 apļi) sacensību debitants Ļevs Ņikitins, kurš tajā brīdī atradās divas pozīcijas aiz Horelika, nesavaldīja savu spēkratu un virāžā taranēja Horelika auto. Pēc šīs smagās sadursmes abi braucēji bija spiesti izstāties. Pēc sacensībām izvērtējot video materiālus, tiesneši nolēma sadursmes vainīgajam – Ļevam Ņikitinam - anulēt licenti "Touring" klasē. Arī otrajā braucienā uzvarēja Frolovs.

Vairāk informācijas par Jāņa Horelika startiem sacensībās - JH - Motorsport, kā arī oficiālajā čempionāta mājas lapā RAF RRC - Чемпионат и Кубок России по АКГ

Informāciju sagatavoja:
Jānis Millers, JH Motorsport