Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ernhards juniors šosezon vairs nebrauks

Juris Miņins
Juris Miņins

Ernhards juniors šosezon vairs nebrauks
Deils Ernhards juniors
Foto: AFP/Scanpix

NASCAR “Sprint Cup” viens no pazīstamākajiem pilotiem Deils Ernhards juniors paziņoja, ka šajā sezonā viņš vairs neatgriezīsies sacensību trasē, jo nespēj tikt galā ar smadzeņu satricinājuma sekām.

Deils Ernhards juniors jau ir izlaidis sešus NASCAR rīkotā seriāla “Sprint Cup” posmus, taču pašlaik kļuva zināms, ka šajā sezonā “Hendrick Motorsports” pilots vairāk sacensībās nepiedalīsies, jo 12. jūnijā Mičiganas autotrekā piedzīvotās avārijas sekas vēl aizvien liek par sevi manīt, proti, smadzeņu satricinājuma simptomi vēl aizvien nomoka sportistu.

Iepriekšējos sešos posmos Ernhardu jaunāko aizstāja Džefs Gordons, kurš atgriezās sacensībās pēc tam kā pēc pagājušās sezonas bija paziņojis par to, ka savu pilna laika pilota karjeru ir noslēdzis. Tieši viņš, kopā ar Aleksu Boumenu, sēdēs pie Ernharda auto stūres atlikušajos 12 posmos.

Interesanti, ka, lai arī iepriekš izskanēja runas, ka Ernhards jaunākais varētu arī beigt savu autosportista karjeru, viņš vienā no iepriekšējām intervijām uzsvēra, ka līgums ar “Hendricks Motorsports” viņam ir līdz 2017. gada beigām un viņš vēlas turpināt braukt.

Savas karjeras laikā slavenā NASCAR elites sēriju pilota un septiņkārtējā čempiona Deila Ernharda dēls, pašlaik 41 gadu vecais Deils juniors sezonas kopvērtējumā nekad augstāk par trešo vietu nav ticis, bet “Chase for the cup” izcīņā ir iekļuvis astoņas reizes, taču tas viņam nav traucējis pēdējās sezonās būt par vislabāk apmaksāto seriāla pilotu. Iepriekšējā sezonā viņa kopējie ieņēmumi sastādīja 23.5 miljonus ASV dolāru.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports