Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pasaules labākie braucēji šodien startē ''Goodwood Festival of Speed'' sacensībās (+video)

Pasaules labākie braucēji šodien startē ''Goodwood Festival of Speed'' sacensībās (+video)
Foto: www.seriouswheels.com

Šajā nedēļas nogalē Lielbritānijā norisināsies ikgadējais ''Goodwood Festival of Speed'' pasākums, kurā piedalīsies ļoti daudz populāru sportistu.

Katru gadu "Goodwood Festival Of Speed" pasākums pulcē interesantus spēkratus un populārus sacīkšu braucējus. Arī šis gads nav izņēmums. Uz starta izies tādi braucēji kā Džensons Batons (Brauks ar Luisa Hamiltona pagājušā gada ''MP4-23'' modeli un Alēna Prosta 1986. gada formulu ''MP4/2C''), Marks Žene (Brauks ar pēdējo ''Ferrari F1'' modeli), Mika Hakinens (''Mercedes Benz''), Luiss Hamiltons (''McLaren MP4-24''), Niko Hilkenbergs (''Williams FW31''), Kris Mīke (''Peugeot 207 S2000''), Bruno Senna (Brauks ar Airtona Sennas ''McLaren MP4/8''), Džekijs Stjuarts (Brauks ar Džimija Klārka 1965. gada Indy 500 ''Lotus 38''), Gajs Vilks (''Skoda Fabia S2000''), Niko Rosbergs (''Mercedes GP''), Marko Martins (''MG ZR S2000''), Ots Tanaks (''MG ZR S2000''), Kens Bloks (''Ford Fiesta'' 600 Zs) un daudzi, daudzi citi jauni un leģendāri sportisti.

''Braukt ar pagājušā gada Hamiltona modeli būs ļoti interesanti,'' saka Batons. ''Liekas, ka tas bija pavisam nesen, bet cik daudz izmaiņu. Man arī izdevās pasēdēt pie Prosta formulas stūres. Tā ir pavisam cita pasaule. Sēžot iekšā tur nav nekādas drošības. Ar rokām var aizsniegt formulas piekares detaļas. Tāpat arī ar kājām var aizsniegt zemi. Šie puiši tiešām bija bezbailīgi.''

Kas tad īsti ir ''Goodwood Festival of Speed''?

Tas ir lielākais pasākums pasaulē, kurā pāris dienās darbībā var redzēt neiespējami daudz un dažādu spēkratu, kurus pilotē gan bijušie pasaules čempioni, gan esošie, gan nākotnes zvaigznes un citi. Daudzi no šiem spēkratiem ir ļoti veci, taču tie ir saglabājuši savu unikālo izskatu un, kas pats galvenais, ar tiem vēl var braukt pa trasi. Uz starta iziet gan 3000 Zs jaudīgi dragsteri, gan formulas, sacīkšu mašīnas, rallija mašīnas un daudzi citi spēkrati.

Zīmīgi, ka ar Kolina Makreja ''Subaru Legacy RS'' mašīnu šajā pasākumā brauks viņa tēvs Džimmijs Makrejs.

Pagājušā gada piecas ātrākās mašīnas

''Goodwood Festival of Speed'' autoparks

''Goodwood Festival of Speed'' 2009

Izmantotie resursi:
goodwood.co.uk

     [+] [-]

, 2010-07-02 13:00, pirms 14 gadiem
Jā... Šis ir pasākums uz kuru katram vīrietim, kam interesē motorsports vismaz reizi mūžā ir jāaizbrauc...