Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pērnavā noslēgušās "Castrol Edge Racing" sacensības

Aizvadītajā nedēļas nogalē Pērnavas trasē Igaunijā norisinājās kārtējais Baltijas un Latvijas čempionāts autošosejā. No Latvijas tika pārstāvētas gandrīz visas klases - "Super Production", "Super Touring", "Formula", Nacionālā un "Super 1600".

Pirmajā sacensību dienā abi starti tika aizvadīti nacionālajai klasei, kurā kopumā uz starta stājās 19 automašīnas. No jauna šajā kalsē savu dalību bija pieteikuši - Gvido Elksnis un Harijs Šķupelis no "HGK" komandas. Izskatās, ka pēc ilgiem laikiem visa "HGK" komanda bija kopā trasē, pie tam uzrādīja diezgan augstus rezultātus.

Pirmaja braucienā par līderpozīciju sākumā cīnījās Jānis Karkliņš un Aldis Fokrots - velāk šo dueli apsteidza Timaks, kurš bija nepārspējams šajā sacīkstē. Tātad 1.braucienā finiša karogu braucēji sasniedza šādā secībā:

Vieta Sportists
1. Uldis Timaks
2. Jānis Kārkliņš
3. Kristaps Blušs
4. Aldis Fokrots
5. Harijs Šķupelis
6. Gvido Elksnis

Tāpat arī otrajā braucienā - nedaudz pacīnoties ar Keišu junioru Timaks tomēr izvirzās brauciena vadība un bija nenotverams līdz pat finiša karogam.

Vieta Sportists
1. Uldis Timaks
2. Armands Keišs
3. Vitālijs Kamli
4. Kristaps Blušs
5. Didzis Pope

Kopvērtējumā nacionālajā klasē pirmo vietu pārliecinoši izcīnīja Uldis Timaks, šajā sacīkstē iegūstot 50 punktus, otro - Jānis Kārkliņš ar 30 punktiem, bet trešo Kristaps Blušs arī ar 30 punktiem.

Otrajā sacensību dienā būvniecības nama "Kurši" atbalstītās komandas "SRT" braucēji piedalījās divās klasēs - "Super Production" un "Baltic Open".

"Super Production" kā jau ierasts pārstāvēja Egons Lapiņš ar Honda Integra un Oskars Laivenieks ar "Honda Civic Type". Pirmo braucienu Egons sāka no otrās, bet Oskars no ceturtās starta vietas, savukārt pirmais kvalifikācijā bija tieši igaunis Margus Pihlaks.

Un tātad pirmajā braucienā pirmais izvirzās vadība Margus Pihlaks un lai arī kā Lapiņš censtos viņu panākt, tomēr tas tā īsti neizdevās. Par trešo un ceturto vietu sīvi cīnījās un skatītājiem pozitīvas emocijas radīja Oskars Laivenieks cīņā ar Mārci Birkenu. Ne viens vien ar nepacietību gaidīja tieši šī brauciena otro startu, jo tik azartiska cīņa trasē sen nebija redzēta.

Otrā brauciena startā vadība arī izvirzījās Margus Pihlaks, bet šoreiz Lapiņam tomēr izdevās viņu apsteigt un pārliecinoši izvirzīties vadībā. Šoreiz gan sīvā cīņa starp Laivenieku un Birkenu izpalika- Birekens finišē trešais, bet Laivenieks ceturtais. Taču ļoti atraktīvs bija Kaspars Graudiņš ar Opel Astra Opc- viņš vairākkārt mēģināja "izņemt" līkumu maksimāli plaši, respektīvi, izmantojot "rallija elementus". Tāpēc, ļoti iespējams, ka ne vienam vien sportistam un līdzjutējam šis Pernavas trases līkums asociēsies tieši ar viņa uzvārdu.

Kopvērtējumā "Super Production klasē" - pirmais Egons Lapiņš, otrais- Margus Pihlak, bet trešais Mārcis Birkens.

Baltic Open klasē sacentās divi Latvijas pārstāvji - Artūrs Ribko un Igors Grušilevskis, kā arī igaunis- Rolands Feodorovs. Latvijas pārstāvji startēja ar pirmās paaudzes BMW. Rezultāta abos braucienos pirmais Ribko, otrais- Grušileskis, bet trešais Feodorovs.

Informāciju sagatavoja:
Uvis Liepiņš