Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nagļi pirms pēdējā posmā ieņem 13. vietu

Nagļi pirms pēdējā posmā ieņem 13. vietu
Ekipāža Jānis Naglis/Jānis Naglis
Foto: Iveta Kaminska ''AutoEuro''

Tunisijā, kur notiek Pasaules Kausa posms maratonrallijā, pēc astotā posma ekipāža Jānis Naglis/ Jānis Naglis juniors kopvērtējumā atrodas 13. vietā, lai arī vakar viņi bija tikai 18. vietā. Aldis Vilcāns/ Artūrs Masteiko pēc piedzīvotās avārijas ir izstājušies.

Jau ziņojām, ka 28. aprīļa ātrumposmā diezgan smagu kūleni uzmeta Alda Vilcāna/ Artūra Masteiko (Toyota, “RE Autoklubs”) ekipāža. Abi puiši nakti pavadīja tuksnesī, jo pagāja ievērojams laiks, kamēr mehāniķi varēja sniegt palīdzību. Kā pastāstīja Jānis Naglis, tad ''Beidzot mašīnas no tuksneša ir evakuētas un ar puišiem viss ir kārtībā. Diemžēl Alda vadītā mašīna ir stipri cietusi.''

Vakar piloti aizvadīja septīto ātrumposmu, kurš bija 488 kilometrus garš. Pēc šī posma ekipāža Jānis Naglis/ Jānis Naglis juniors kopvērtējumā ieņēma vien 18. vietu, kur līderiem zaudēja vienu stundu un 16 minūtes.

''Neatceros, ka kādreiz būtu tik ļoti maldījies,'' iesāk Naglis. ''100 kilometrus garo trasi mums bija jānobrauc vienā stundā, bet mēs to spējām izdarīt tikai divās ar pusi stundās. Šķita, ka braucam pareizi. Protams, sliedes ir iebrauktas uz visām pusēm un tām sekot nedrīkst. Kad smiltīs vairs palika tikai mūsu iemītās pēdas, jutām, ka nu gan vairs nav pareizi. Jāsaprot, ka dēlam kā stūrmanim šādās trasēs ir pieredzes trūkums. Jānim šī ir pirmā tāda veida sacensība. Viņš, protams, ļoti pārdzīvo, jo tobrīd bijām septītie, bet pusotru stundu garā maldīšanās tuksnesī, finišā mūs atsvieda vairs tikai uz 18. vietu,'' saka Naglis pēc vakardienas ātrumposma.

Rallija priekšpēdējā ātrumposmā Nagļi izcīnīja devīto vietu, kas kopvērtējumā no 18. vietas ļāva pakāpties uz 13. vietu.

Rīt piloti aizvadīs pēdējo 338 kilometrus garo ātrumposmu, pēc kura būs zināms galīgais vietu sadalījums.

Kopvērtējuma rezultāti Tunisijas maratonrallijā

VietaPilotsMašīnaLaiks
1.D.Housieaux/ J.Polato Schlesser T1 22:33.00
2.E.Vigouroux/ A.Winocq Chevrolet T1 +00.12
3. C.Lavieille/ F.Borsotto Proto Dessoude T1 +16.24
4. K.Holowczyc/ J.Fortin Nissan T1 +29.06
5.J.Monterde/ J.Lurquin Schlesser T1 +35:55
............
13.Naglis/ Naglis Mitsubishi T1 +7:08.55

Izmantotie resursi:
Iveta Kaminska ''AutoEuro''