Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Aprīlī krosa saimē sākas vasaras sezona

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Aprīlī krosa saimē sākas vasaras sezona
Foto: autocross.lv

Aprīlis klāt, kas Latvijas krosa saimē nozīmē vasaras sezonas sākumu! Šomēnes startēs pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāts, bet mēneša beigās arī pirmās sacensības Latvijā.

Ar Spānijas rallijkrosa posmu viss skaidrs: pasaules čempionātā uz starta Jānis Baumanis, Eiropas Supercar klasē spēkosies Reinis Nitišs, bet Eiropas Super 1600 uz starta Artis Baumanis.

Interesanta situācija ar 29. aprīļa sacīksti Smiltenē. Tepera trase šogad nesāks Latvijas autokrosa čempionātu, kā tas ir bijis gadu gadiem. Taču intrigas pirms sacīkstes ne mazums: turpināsies LAF Krosa komisijas autokrosa kauss, kurā pēc ziemas ir ļoti sīva cīņa par kopvērtējuma vadošajām pozīcijām. Turklāt šī sacīkste daudziem čempionāta braucējiem noderēs kā treniņš pirms čempionāta sākuma. Jau vairāki sportisti paziņojuši, ka mašīnas gatavo tieši Smiltenei, lai varētu paspēt pārbaudīt tehniku pirms Latvijas autokrosa čempionāta starta. Tas šo LAF Krosa komisijas kausa posmu var padarīt neprognozējamu!

Tāpat Smiltenē startēs arī LAF Folkreisa Vasaras kausa izcīņa – jauns sākums pēc aizvadītās ziemas sezonas. Pirmais posms nepazīstamā trasē: vasaras režīmā folkreiss Tepera trasē spēkojies tikai trīsreiz. Folkreisa pirmajā gadā – 2009. – braucēji divreiz cīņā devās vienā pasākumā ar supersprintu, spēkojoties ierobežota ātruma trasē. Viena sacīkste aizvadīta arī 2010. gada maijā, kas arī no vasaras sezonas posmiem viss (2013. gadā arī viena ziemas sacīkste). Nojaušot šā gada folkreisa dalībnieku sastāvu, jāatzīmē, ka trasē visi būs debitanti, vismaz folkreisa kontekstā.

Tajā pašā nedēļas nogalē arī nākamā pasaules rallijkrosa sacīkste Portugālē. Šajā cīņā posmi paredzēti Jānim un Artim Baumaņiem, Nitiša Eiropas Supercar Montalegrē nav plānots.

Vislielākie nacionālie notikumi startēs maijā, gan starts gan Latvijas autokrosa čempionātam, gan Latvijas rallijkrosa čempionātam.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv